Юрій Павленко: «У Житомирській області катастрофічна ситуація із забезпеченням ліками»

Юрій Павленко: «У Житомирській області катастрофічна ситуація із забезпеченням ліками»

У п'ятницю, 24 червня, відбулася прес-конференція Голови Регіональної партійної організації Політичної партії «ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК» Юрія Павленка, під час якої він окреслив головні проблеми Житомирщини та шляхи їх вирішення.

Як розповів депутат, з початку року за його ініціативи надіслано і озвучено на сесії Верховної Ради близько 20 депутатських запитів, що стосуються проблем у Житомирській області. Більшість з них отримали позитивний результат.

«Користуючись нашим авторитетом, ефективною, швидкою, оперативною роботою депутатського корпусу в обласній раді, в районних міських радах, нам вдалося по більшості запитів досягти позитивних рішень або змусити владу по цих проблемах почати ґрунтовно і системно працювати. Я не виключаю, що цей результат навіть кращий, ніж у деяких народних депутатів, які представляють владу», - підкреслив Юрій Павленко.

Депутат зазначив, що провів 18 виїзних зустрічей з громадою Житомирщини і побачив надзвичайно багато проблем, які потрібно вирішувати. Він відмітив, що однією з головних проблем є бідність населення, оскільки за останні 3 роки стан матеріального добробут людей знизився майже у 4 рази.

Відео дня

«Кожна сім'я збідніла у 3-4 рази в порівнянні з трьома попередніми роками. І у людей немає можливості, щоб прогодувати сім'ю, заплатити житлово – комунальні послуги і пролікуватися. Якщо одночасно є ці проблеми, людина не має достатньо ресурсів. Тому бідність і невідповідність доходів не відповідають тим витратам, які вони повинні зробити протягом місяця, щоб мінімально себе забезпечити», - підкреслив депутат.

Не оминув політик і проблеми об’єднаних територіальних громад. Оскільки за результатами аналізу робочої групи внаслідок децентралізації близько 100 000 дітей опинилося поза законом та без захисту органів влади.

«Робоча група зустрілася з жителями всіх об’єднаних громад Житомирської області. Ми побачили велику кількість проблем в їхній організації. Ми це робили розуміючи, що від правильності прийнятих рішень залежить життя багатьох людей. Сьогодні, в результаті створення об’єднаних територіальних громад, близько 100 000 дітей опинилися поза Законом, поза впливом і захистом органів влади. Адже відповідно до Закону органом опіки і піклування, тобто тим, хто приймає ключове рішення по дитині, є голова районної адміністрації або міський голова. ОТГ (об’єднані територіальні громади) відповідно до Закону виведені в окрему адміністративну одиницю. І ці функції органів опіки керівнику ОТГ не передані», - розповів депутат.

Як зазначив політик, катастрофічною є ситуація із забезпеченням ліками у Житомирській області. Як виявилось, на сьогоднішній день в області немає вакцин і їх неможливо закупити. Адже 2 підприємства, які їх випускають, закрилися на ремонт і відновлять свою роботу лише у 2018 році. Станом на 16 червня рівень закупівель становить 16% від потреби. А із 50 препаратів для лікування онкохворих дітей придбано лише 3. Причому 1 із них не може бути використаний для дітей, оскільки він призначений для дорослих.

Також Юрій  Павленко підкреслив, що на сьогоднішній день «ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК» по Україні має найвищий рейтинг довіри, а у Житомирській області входить у трійку рейтингових політичних сил.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up