Як житомирські чиновники борються з корупцією

Як житомирські чиновники борються з корупцією
Журналісти «20 хвилин» запитали у чиновників житомирських держструктур, що вони думають про корупцію в їхніх відомствах та які заходи планують проводити на її подолання. На жаль, не всі спромоглися надати відповідь на запитання: чи то питання виявилося складним, чи взагалі не збираються щось робити.

В управлінні юстиції гляділи, але не догледіли

Як зазначили в головному територіальному управлінні юстиції у Житомирській області, то в них затверджений план заходів щодо попередження та профілактики корупційних правопорушень в апараті Головного територіального управління юстиції у Житомирській області, міському, міськрайонних, районних управліннях юстиції, державних нотаріальних конторах області та Житомирському обласному державному нотаріальному архіві на 2015 рік.

З метою попередження та профілактики корупційних правопорушень також забезпечують якісний добір і розстановку кадрів на засадах неупередженого конкурсного відбору та їх об'єктивну атестацію. Крім того, забезпечується контроль за щорічним поданням державними службовцями декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, а також подання декларацій у разі звільнення або припинення іншим чином діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави, та звільненими особами чи такими, що іншим чином припинили зазначену діяльність.

Відео дня

Начебто й активно проводиться профілактична робота щодо запобігання корупції в управлінні юстиції,  от тільки нещодавно недогледіли одну зі своїх чиновниць, яку спіймали на хабарі.

Управління ДСНС робить усе в межах повноважень

Управління ДСНС України у Житомирській області, зі свого боку, інформує, що здійснює заходи щодо запобігання і протидії корупції у межах повноважень, визначених законами та іншими виданими на їх основі нормативно-правовими актами.

Житомирська СЕС: «За час існування не було жодного корупційного діяння»

З метою попередження та профілактики корупційних правопорушень у Держсанепідслужбі Житомирської області затверджений план заходів, який включає в себе проведення роз’яснювальної роботи серед працівників СЕС з питань дотримання окремих положень Закону України «Про запобігання корупції», Закону України «Про очищення влади», наради-семінари з залученням спеціалістів із питань протидії корупції  управління державної служби у Житомирській області.

Усі ці заходи спрямовані на попередження корупційних правопорушень. За час існування Головного управління Держсанепідслужби у Житомирській області (з 2012 року) повідомлень від відповідних служб, що контролюють питання боротьби з корупцією, не надходило.

У сфері охорони здоров'я за 2013–2015 роки не виявлено корупції?

Що стосується працівників департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації, то там зазначають, що до відповідальності за корупційні правопорушення протягом 2013–2015 років ніхто не притягувався.

З метою запобігання корупції виконуються завдання та заходи Державної програми щодо реалізації засад державної антикорупційної політики в Україні на 2015–2017 роки.

Нагадаємо, що журналісти «20 хвилин» проводили опитування серед житомирян про найкорумпованішу структуру Житомирщини і це виявилися заклади охорони здоров'я. Тому, можливо, якщо за корупційні правопорушення все-таки почати притягувати до відповідальності, то процес буде більш ефективним?

У Житомирській ОДА корупція є, фактів немає

Щодо Житомирської облдержадміністрації, Сергій Машковський, відповідаючи на питання про корупцію на одній зі своїх прес-конференцій, зазначив, що громадянам судити краще, чи є вона в їхній структурі, чи немає. Щоб бачити, чи є корупція, повинні бути винні й покарані, але це завдання правоохоронних органів. «Корупційні діяння – це ті діяння, які доведені в суді або за якими зареєстровані кримінальні провадження. Не можна сказати, що немає корупції, але немає фактів корупції. А якщо й були, то ті посадовці вже давно звільнені», – зазначав очільник.

Якщо є факти корупції, то в ОДА просять звертатися і обіцяють, що винні будуть покарані.

Питання, як боротися з корупцією, уже десятиліттями задають собі наші люди, але в тому, що корупція процвітає, є також і наша з вами вина. Адже хтось колись давав лікарю презент за його оплачувану роботу, хтось давав гроші ДАЇшникам, щоб не втрачати час, – таких прикладів можна навести тисячі. Але ж цим потрібно якось боротися, і цю боротьбу потрібно починати з себе, не давайте хабара, а краще зверніться за допомогою до правоохоронних органів чи суду. Однак часто буває, що хабар саме ці органи і вимагають, у такому разі є лише один законний шлях боротьби, це звернення за допомогою до правозахисних організацій, політичних партій та громадських організацій, які мають на меті боротьбу з корупцією в органах влади.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:51 Ветерани та ветеранки можуть отримати знижки на квартплату та плату за комунальні послуги й опалення будинків 17:20 Джеря та Кайдаші повертаються? 17:00 Настає сезон кліщів: як вберегти себе 16:40 Екоінспекція оштрафувала підприємців за знищення газонів у гідропарку Від читача 12:56 У Житомирі відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 16:19 #ПрозороТаПідзвітно: Від початку війни у Житомирській області відновлено 3255 об’єктів 16:00 Смерть у сміттєвому контейнері: у Житомирі чоловік загинув під пресом сміттєзбиральної машини photo_camera 15:40 У Житомирі пройшов перший день чесько-українського театрального фестивалю play_circle_filled photo_camera 15:20 МОН презентує проєкт нового закону «Про професійну освіту» 15:00 Уночі на Новому бульварі компанія молодиків поламала сакури і магнолії 14:39 У Житомирі спільне чаркування завершилося вбивством 14:21 Бердичівлянин втратив 29 тисяч гривень, скориставшись сервісом з пошуку попутників 14:00 З 1 квітня діти загиблих добровольців отримують державну соціальну допомогу в підвищених розмірах 12:40 У Коростишівській лікарні відкрили клініко-діагностичну лабораторію 12:20 На Звягельщині в ході побутової сварки 20-річний чоловік до смерті побив 41-річного односельця 12:00 У найближчі дні в Житомирі збережеться дощова і прохолодна погода 11:40 На півтори тисячі оштрафовано чоловіка, який спалював деревину в районі Соколовського кар’єру 11:20 Арештований товар на майже 800 тис. грн передано ЗСУ 11:00 У Житомирській області чотири заклади охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому інфаркті міокарда 10:39 Гуманітарний Хаб "Житомир" відправляє медичну допомогу на Сумщину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up