Влада Житомира пропонує містянам викидати сміття у святий день, а до того – накопичувати цілий тиждень. Фото

Влада Житомира пропонує містянам викидати сміття у святий день, а до того – накопичувати цілий тиждень. Фото
Житомирський виконком з червня місяця поточного року переймає «передовий досвід» Європи з питань екології та проводить «екологічні експерименти» на мешканцях приватного сектору міста.

Про зняті на Мальованці з «насиджених» місць сміттєві контейнери я вже писалося в статті «Роздільний збір» сміття по-житомирські. Через кілька днів після його появи в мережі Інтернет, ось така несподіванка спіткала жителів приватного сектору.

На місті «вкраденого» владою сміттєвого контейнеру висіло оголошення досить цікавого змісту. Так виглядає реакція на опублікований матеріал, тому спробуємо розібратися зі «смердючим» питанням глибше, оскільки «аристократам» з виконкому не до цього.

Антихристиянська змова?

Відео дня

Отже, підозрюємо, що в ТОВ «Зелене місто-Житомир» з подачі виконкому народилася вище наведене оголошення. З правової точки зору це відверте невігластво, розраховане на необізнаних містян. І розбирати під таким кутом текст безглуздо, – залишимо це питання на компетентні органи санепідемстанції.

Зупинюся коротко на оголошенні з точки зору пересічного мешканця міста. Клапоть паперу вражає своєю інформативністю: «Піди туди - не знаю куди, принеси те - не знаю що». Це перші враження: Куди, скільки та за що сплачувати? У неділю дві години чергувати з пакетом сміття під будинком в очікуванні сміттєвоза? Як в нашому «благополучному» районі залишити без догляду контейнер, який ще десь потрібно придбати?

І, що, мешканець має накопичувати в себе вдома непотріб цілий тиждень, щоб потім як, жук-скоробей, (в неділю з 8:00 по 10:00!) штовхати купу лайна до ймовірного сміттєвозу? У неділю, коли усі християни-українці мають знаходитись у церкві на богослужінні???

Появу зазначеного оголошення, яке має явні ознаки приниження громадян України за релігійною ознакою, можна пояснити лише з двох причин.

Перша – автори чи замовники цього оголошення сповідують віру, яка не передбачає перебування жителя району в церкві в неділю вранці.

Друга – автори чи замовники оголошення є прихильниками тоталітарної комуністичної ідеології, які в дусі ідеологічних нащадків Сталіна виганяють власний народ на сміттєвий недільний «суботнічєк», аби ніхто не пішов до церкви.

«Папєрєднікі», якими б вони поганими не були, забезпечували нашу громаду двома контейнерами, які вивозились щодня, та не принижували релігійні почуття.

Чи може після Революції Гідності в нас до влади в місті повернулись комуністи? Чи змінились норми, що регулюють вивезення сміття? Чи житомиряни перейшли на космічне безвідходне харчування? Та й масової міграції мешканців Мальованки до Європи (в компанії із сирійцями) в пошуках кращого життя останнім часом не спостерігалось.

Мафіозі чи дурні?

2 липня 2015 року заступник мера Житомира Сергій Сухомлін заявив, що «…приватний сектор, те, що не цікаво, в принципі, компанії-оператору, тому що робота з приватним сектором - вона найскладніша і малорентабельних Але чи так це насправді?

Наступні розрахунки усереднені, але в цілому вони близькі до істини.

З Вікіпедії  дізнаємося, що кількість населення міста Житомира  270 тис. чол., а в Житомирській області – 1 250 тис. чол. Заходимо на сайт Житомирської облдержаміністрації новина за 16.09.2015р. та  бачимо наступне: на сьогодні в області отримують житлову субсидію понад 134,5 тис. домогосподарств. Якщо припустити, що родина (домогосподарство) складається з трьох чоловік, то на місто Житомир приблизно припадає 60 тис. чоловік, які отримують субсидію. Ні для кого не є новиною, що більшість з них мешкає в приватних домоволодіннях історичних районів міста Житомир. Серед таких районів, зокрема і Мальованка, де з огляду на зубожіння, мабуть, кожен другий «сидить» на дотації, оскільки роботи не має, пенсіонери не молодіють, а пенсії за нової влади ростуть не так швидко, як бажається.

Який жах в місті жита… кожен четвертий нахлібник, але не все так погано. Держава за нас піклується, є Програма житлових субсидій, яка гарантує малозабезпеченим громадянам стабільність витрат на оплату житлово-комунальних послуг незалежно від зміни вартості послуг, в т.ч. і вивіз побутового сміття.

Беремо норми з державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування з яких вбачається, що держава надає пільги та встановлює субсидію за користування послугами з вивезення побутових відходів - 0,4167 куб. метра на одну особу на місяць, це пів-сміттєвого контейнеру на людину, про них вже згадувалося.

Далі, нехитра математика середньої школи: 60 тис. чол. ділимо на два контейнери (щоб отримати число в цілих контейнерах) і ділимо на 30 днів у місяці. У підсумку отримуємо за рахунок держави 1 000 сміттєвих контейнерів на день. Невже вулиці не дісталось жодного сміттєвого контейнеру на цілий місяць?

Для порівняння трохи цифр… У свій час найбільший у Житомирі сміттєвий оператор «Грінко» для обслуговування населення використовував 600 сміттєвих контейнерів, зокрема на Мальованські хащі приходилося 35 сміттєвих контейнерів. «Грінко» обслуговував одну третю міста Житомира. Виходить, що зараз держава за рахунок субсидій забезпечує вивезення більшої частини побутового сміття в місті.

Державна субсидія надається безготівковою - грошові кошти не виплачуються на руки особі, котрій її призначено, а безпосередньо перераховуються на розрахункові рахунки виконавців послуг, таких як ТОВ «Зелене місто Житомир»

Але, зважаючи на теперішню ситуацію в місті, виходить, що хтось ці кошти краде чи просто (в силу низьких професійних здібностей) не використовує за призначенням. Цифри говорять самі за себе.

У підсумку маємо таку ситуацію: держава перераховує кошти для забезпечення вивозу сміття протягом місяця, а фактично послуги населення може отримати раз у тиждень протягом 2-х годин і то невідомо, де саме.

Також не знімаємо відповідальність  за сплату послуг за вивіз побутового сміття з більш заможних мешканців Мальованці, оскільки за Законом України «Про відходи» укладання договору про надання послуг з вивезення побутових відходів є обов’язковим, і як раз цим повинні піклуватися наші добродії з виконкому, а не займатися популізмом.

Отже за малозабезпечені верстви населення сплачує держава, а більш заможні повинні сплачувати самостійно за примусом тієї ж самої держави. Питання вивозу сміття само собою не розсмоктується, воно повинно вирішуватись владою.

Вважаємо, що вже час зайнятися цим «смердючим» питанням вічно сліпим правоохоронним органам, вдихніть «свіже» Житомирське повітря на повні груди і пориньте в «смердючу» проблему, щоб виявити факти розкрадання бюджетних коштів або службової недбалості з боку відповідальних посадових осіб. 

Житомир – екологічне місто

Їдемо по місту, душа радіє, зустрічаємо:

Крок другий. Виконано. Розміщення на окраїнах Житомира стратегічних запасів сміття для лінії сортування. Славнозвісна вулиця  Радонова, в далечині проміж сміття можливо розгледити будинки Житомирського «Беверлі - Хілз» де мешкають колишні та нинішні житомирські можновладці. Сміття наступає.

Нічого не нагадує?

                          

Шановні, це  не Європа, – Азія. Якщо такий перший крок  пана Сухомлина, то не варто йому давати зробити другий.

Житомирянин згадай про це 25.10.2015р., кидаючи в виборчу урну свій бюлетень, не перетворюй свій голос на сміття.

Ну ось і все…. чекаємо «сміттєвого» покращення.

Житомирянин, Евін Андрій Костянтинович

Коментарі (5)
  • Анонім

    а спроби відмазати сухомлина різних коментаторів, як раз свідчать про відпрацювання цими коментаторами грошей сухомлина. Справжній відповідальний громадянин МУСИТЬ контролювати владу і ГОЛОСНО вказувати на її проколи. Бо у протилежному разі у влади відчувається відчуття вседозволеності.
  • Анонім

    шановний анонім, Ви вважаєте нормальним, що я маю цілий тиждень збирати у себе сміття. Якщо спроба відстояти власні права - це "заказуха", то бажаю вам жити все життя в беззаконні і мовчи терпіти це - як "тєрпіла". А якщо ви згадуєте досвід Еуропи, то спочатку хай пан сухомлин впорядкує нормативно-правову базу в місті, а потім переходить на еуропейський досвід. А не проводить "цікаві досліди" через сраку.
  • Анонім

    Ганьба!!!

    Залишити контейнери по старому!

    Якщо уже є такі прямо переживання щодо оплати і бомжів, можна видавати людям ключики до смітників.

    Щодо "європейського" досвіду. Там дійсно вивозять сміття раз на тиждень! Але справа в тому, що європейці дуже мало готують, часто купляють в магазинах напівфабрикати і всякі перекусони.

    У нас же ситуація інша. У НАС ЛІТО ЖАРКІШЕ, БО МИ ДАЛЕКО ВІД АТЛАНТИКИ, І БІЛЬШЕ РІЗНОМАНІТНИХ ЛУШПАЙОК, ВІДХОДІВ ВІД ЇЖІ.



    Не все те блищить, що Європа! Треба не дивитись на Європу, а дивитися, що буде найдосконалішим рішенням в даний момент саме для нас.
  • Анонім

    Я не являюсь поклонником работы Сухомлина, но не вижу ничего плохого в предложении вывозить мусор указанным способом. Какая-то заказуха с целью очернить Сухомлина. Нет, я его не защищаю, даже скорее наоборот, но автор явно не вник в суть предложения. Вся Европа так живет, даже ближайшая Польша. У всех, кто живет в частном секторе есть график в какой день недели какой мусор будут вывозить и в какое время, люди выставляют мусор возле калитки или в указанном месте, в определенное время проезжает машина и собирает мусор. мало того, заключается договор между жителем и вывозящей компанией на вывоз конкретного количества мусора за один раз, как правило 1 контейнер, а все, что больше или храни до следующего раза, либо выставят счет за превышение. Точно так же и в Германии. Такая система вывоза мусора краше для экосистемы, так как давайте будем честными, жители частного сектора (большая часть) не платят за вывоз мусора вообще, просто отказываясь заключать договора, но при этом выбрасывают мусор в контейнера, предназначенные для тех, кто оплатил эту услугу, либо в контейнеры к жителям многоэтажек. А вот  для контейнеров для многоэтажек за-рубежом отведены специальные места, где сооружено накрытое "помещение", и ключи есть только у жителей конкретного дома (или нескольких домов), таким образом вы платите за вывоз только своего мусора, а не своего и еще 2 соседей и 2 жителей частного сектора.

    Andrei Evin reply Анонім

    Да, «заказуха» чистой воды. К кому обратиться за деньгами?  Утро малёванского «бургера» садится на мерседес и едет на биржу торговать акциями. Тут большинство людей живут на дотации,  на хлебушек копят. Какие бачки? Большая беда отсутствие ума. Прочитай статью еще раз, может поймешь.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up