Суд вкотре довів правомірність дій обласної ради щодо Домбровського, 38 (точка зору)

Суд вкотре довів правомірність дій обласної ради щодо Домбровського, 38 (точка зору)
15 липня Житомирський обласний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову Житомирському обласному фонду соціального захисту інвалідів. Громадська організація хотіла надалі користуватися комунальним приміщенням загальною площею майже 4 тис. кв. м. на вул. Домбровського, 38, а також здавати його в оренду приватним підприємцям та комерційним організаціям.

Так, у своїй заяві «Про заборону вчинення певних дій» Фонд вимагав зобов’язати обласну раду не перешкоджати йому постійно користуватися та утримувати на балансі приміщення на вул. Домбровського, а комунальне підприємство «Агенція з питань регіонального розвитку» не переукладати договори на оренду приміщення, які уклав з орендарями Фонд. 

«Ця позовна заява суперечила чинному законодавству. Єдиним власником комунального приміщення є обласна рада, і тільки вона уповноважена впорядковувати відносити з орендарями. Кошти від оренди комунальної власності мають іти до обласного бюджету – на розвиток територіальних громад та потреби області», – зазначила Ірина Савенко, начальник відділу юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату Житомирської обласної ради.

Тому минулого тижня Житомирський обласний адміністративний суд відмовив у  задоволенні позовних вимог Житомирського обласного фонду соціального захисту інвалідів до Житомирської обласної ради та КП «Агенція з питань регіонального розвитку».

Відео дня

«Дане судове рішення ще раз доводить незаконність використання комунального майна громадською організацією «Житомирський обласний фонд соціального захисту інвалідів». Хочу ще раз наголосити: мова не йде про виселення громадської організації з цього приміщення. Вони можуть орендувати його за пільговою ціною 1 грн, щоб здійснювати свою статутну діяльність. Проблема в тому, що організація хоче й надалі здавати комунальне майно комерційним організаціям, а це – незаконно. При цьому вони багато років не сплачувати ні копійки до бюджету і не вкладали коштів у ремонт», – наголосив депутат Житомирської обласної ради Дмитро Кропачов.

Завдяки зусиллям Дмитра Кропачова і громадськості було багато зроблено, щоб повернути приміщення на вул. Домбровського на баланс Житомирської обласної ради, а також розпочати в ньому ремонтні роботи, які зараз проводяться.

Прес-служба депутата Житомирської обласної ради Дмитра Кропачова

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:00 Житомирський музично-драматичний театр тимчасово йде у відпустку через брак фінансування 10:40 У Малині на пожежі загинула людина 10:22 Молодикам, які забили до смерті односельчанина на Чуднівщині, повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи 10:00 Карколомна ДТП у Житомирі: на вулиці Параджанова кросовер зіткнувся з електроопорою Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:41 Втрати росіян: мінус 5 танків, 29 артсистем і 800 осіб 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 23 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 23 квітня: все про цей день, свята, традиції і погода у Житомирі 17:52 У Житомирі та області потрібні донори крові всіх груп з негативним резус-фактором 17:32 Оновлено штрафи за неявку до ТЦК 17:00 Помірно тепло і з дощами: погода найближчих днів 16:37 Бердичівлянин віддав шахраям більше пів мільйона гривень за неіснуюче авто 16:20 Гуманітарний Хаб "Житомир" передав Сумщині 4 тонни необхідних медикаментів загальною вартістю 12 мільйонів грн photo_camera 16:00 Двох загиблих Героїв-житомирян провели в останню путь 15:41 У прикордонні Житомирської області не планують обмежувати перебування чоловіків призовного віку 15:23 У Житомирській області 10 закладів охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому мозковому інсульті 15:00 Житомирська громада передала військовим дрони Mavic 3 Pro та засіб РЕБ 14:40 Почуйте рятувальників – не паліть суху траву! 14:20 Житомирщина - у трійці областей з найбільшою кількістю земельних ділянок, набутих юридичними особами 14:00 У Житомирі відбувся відкритий Чемпіонат Житомирської області з баскетболу серед дівчат photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up