Скандал губернатора з переселенцями з санаторію «Тетерів» (точка зору)

Скандал губернатора з переселенцями з санаторію «Тетерів» (точка зору)
Добровільно-примусове виселення переселенців

На днях я був присутній на зустрічі губернатора Житомирщини з представниками переселенців із санаторію «Тетерів». Нагадаю, більше 250 людей проживає на території санаторію, з них більше сотні дітей. Умови проживання жахливі. Не з приводу поліпшення умов життя в санаторії зібралися в прес-центрі обласної державної адміністрації, а з приводу добровільно-примусового виселення. Зі слів Луганчан на зустрічі з губернатором їх постійно тероризувала група молодих людей спортивної зовнішності, які проживають на території цієї ж установи та зареєстровані як ГО «Шпиталь майдан».

Щоденні загрози жінкам, приїзди невідомих у масках, зіпсованість продуктів харчування, побиття, залякування - загальна картина того, що відбувається. Як стверджує переселенка Лілія Наумова з Горлівки за те, що одна з жінок, яка відповідальна за гуманітарну допомогу, відмовлялася віддавати ключі представникам ГО «Шпиталя Майдан», вони погрожували жінці, що її знайдуть у брезенті на дні Тетерева.

На зустрічі вразила мене історія одного переселенця, літнього чоловіка, Віктора Журавльова, у якого дружина Тамара Єфремова померла в квітні за дивних збігів обставин у лікарні міста Коростишів. Лікарі, щоб зняти з себе відповідальність, стверджували, що вона померла в санаторії, хоч насправді вона померла в лікарні. Сьогодні по даному факту ведеться досудове розслідування. Виникає питання: чому головний лікар Олександр Веселовський не відсторонений від займаної посади?

Відео дня

У санаторії навіть не збираються вирішувати проблем з водою, та ще й відключать світло

Голова адміністрації на зустрічі запропонував розселити переселенців, не сказав куди, а направив до 108 кабінету в адміністації, проте там їх ніхто не готовий розселяти.

Сьогодні ніхто й нічого не робить, людей нерозселяють і не вирішують проблему з водою в санаторії. Водонапірна вежа санаторію з червня вийшла з ладу, а без води варто очікувати епідемію.

Начальник управління праці та соціального захисту Коростишівського району Олена Грищук заявила переселенцям, що на цьому тижні відключать й світло. Як бачимо йде повне виживання і геноцид наших громадян України, які не по своїй волі покинули свої будинки.

При зустрічі з головою адміністарції міста Коростишів Оленою Цимбалюк, вона заявила, що це не в її компетенції. Проблеми людей  як виявляється не в компетенції керівників міста Коростишева?! Чи не потрібно зняти таких керівників і відкрити кримінальне провадження за злочинне ставлення до людей?

Укрпрофоздоровниця відмовляється передати об'єкт Житомирській адміністрації

На зустрічі пан Машковський зазначив, що Житомирська адміністрація перерахувала близько 2 мільйонів гривень на санаторій, компенсуючи перебування переселенців. Але гроші пішли з призначенням і механізмів впливу на Укрпрофоздоровницю немає. Нагадаємо, що власником Коростишівського санаторію є Укрпрофоздоровниця. Не дивлячись на розпорядження кабінету міністрів від 11 листопада 2014 року про передачу санаторію у власність облдержадміністрації, Укрпрофоздоровниця відмовляється передати об'єкт Житомирській адміністрації.

На зустрічі з губернатором люди так само говорили про проблеми гуманітарного характеру, про закриття кухні в санаторії. Директор санаторію вікарій Василь, зі слів переселенців заважав волонтерам привозити допомогу, а та допомога, яка приходила в санаторій практично не доходила до людей.

На думку переселенців зустріч з губернатором проходила вкрай диструктивно. Не раз Сергій Машковський підвищував голос на присутніх.

На мій погляд на зустрічі не було знайдено взаєморозуміння керівництва адміністрації з людьми, які потребують допомоги, тому багато питань залишилися не вирішеними.

Заслужений юрист України, кандидат юридичних наук Наталія Циганчук

Це намагання влади виселити переселенців санаторію, не давши їм тимчасового житла, для того, щоб уникнути проблем з великою групою переселенців. Потрібно терміново вирішити питання про передачу даного майнового комплексу облдержадміністрації і після цього передати у власність Житомирської обласної ради. Було перераховано більше мільйона гривень коштів обласного бюджету, що є держаними коштами, на рахунки, які була заблоковані.

У зв`язку з цим виділені кошти пішли не на створення нормальних умов для проживання переселенціd, а на погашення заборгованості по заробітній платі приватного закладу. Ні хто з осіб причетний до цього не був притягнутий до відповідальності.

На мою думку для нормального відновлення роботи санаторію треба провести ремонт, на гроші, виділені з обласного бюджету, міжнародними організаціями та інвесторами. Переселенці навіть власними силами зможуть провести ремонт і створити собі людські умови для проживання.

У штаті санаторію повинні працювати самі переселенці, таким чином вони будуть забезпечені роботою та будуть підтримувати в належному стані санаторій, слідкувати та вести облік за гуманітарною допомогою, яка туди надходить.

Мене не приємно вразила ситуація, яка сталася з дружиною відомого народного художника, члена спілки художників України Віктора Журавльова. Його дружина померла через халатність лікарів Коростишівської Ц.Р.Л імені Потєхіна. Приховуючи свої не професійні дії та вчинення злочину, головний лікар намагається довести, що ця жінка померла не в лікарні, а в санаторії. Слідство по даній справі чомусь зупинено.

Не поодинці є факти знущання над переселенцями та покривання даних фактів правоохоронними органами. До цього часу не розслідувана справа про побиття переселенців представниками ВО «Свобода» на чолі із заступником началиника Житомирського департаменту ОДА Сергієм Бондарчуком. Він перебуває на державній службі і повинен бути відсторонений від роботи на час розслідування, але його злочини покриває заступник голови адміністрації В`ячеслав Поліщук, перебування якого на посаді також є не законним.Така поведінка голови адміністрації у спілкуванні з людьми є не припустимою.

Влада не володіє до кінця ситуацією і проблеми людей її абсолютно не цікавлять. Та чи можуть цікавити владу пересічні громадяни своїми нагальними проблемами, коли кожен представник влади має свій великий бізнес, для організації якого потрібно багато часу. Про низьку компетентність та професійний рівень представників влади Коростишівського району можна судити із виступів людей, які були присутні на зустрічі. Сьогодні нам потрібно консолідувати народ, об`єднувати людей, не розділяти їх на схід на захід, на своїх та переселенців.

Previous Next

Сергій Форест

Коментарі (1)
  • Sergey Zimbaluk

    Значна частин переселенців це ледарі які вже рік не хочуть працювати на житомирщіні є масса покинутих будівель нехай їдуть туди і займаються сільским господарством в Україні є таке питанння як тимчасове житло і не можна це поняття переводити на постійне
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up