Про долю Надії Савченко та свободи слова в Україні говорили на Шустер LIVE

Про долю Надії Савченко та свободи слова в Україні говорили на Шустер LIVE

У прямому ефірі Шустер LIVE, 29 квітня, політики, активісти та міжнародна спільнота проаналізувала страсний політтиждень.

 

Віра Савченко, сестра полоненої української льотчиці Надії Савченко, в прямому ефірі Шустер LIVE розповіла про своє затримання в Росії:

- В цьому місяці я шість разів перетинала російський кордон, тричі була на побаченні з Надею. В середу ми їхали, все було гаразд, в ніяких базах мене не було, а в четвер вже виникла проблема. Те, що кримінальна справа по мені йде – факт. Вони мені шлють на домашню адресу листи, повідомлення і тепер вже мій адвокат Ілля Новіков передав, що згідно Конституції, свідчити проти себе не буду.  А коли нас затримали на кордоні, найбільше в цій ситуації спрацював Віктор Медведчук, якому як і іншим політиком, я телефонувала.

Блогер Олексій Мочанов прокоментував ситуацію з визволенням Надії Савченко:

Відео дня

- Коли депутат від Блоку Порошенко Олексій Гончаренко казав про надлюдські зусилля, які доклав Петро Порошенко на дипломатичному фронті задля звільнення Надії Савченко, я згадав, як Геннадій Корбан на суді казав, що якщо б не ідіотські рухи нашої влади, Надія давно б вже повернулася. Тож коли ми говоримо про Савченко, давайте не приплітати сюди Президента та його Адміністрацію. ми давно розуміємо, що король голий.

Сергій Власенко, народний депутат (ВО «Батьківщина»), в прямому ефірі Шустер LIVE прокоментував причини тиску влади на Савіка Шустера:

- Все дуже просто. У вересні минулого року у вас було достатньо складне інтерв’ю для очільника фіскальної служби Романа Насірова. Він очевидно був незадоволений цим інтерв’ю і так «співпало», що через тиждень після цього проти вашої компанії була порушена кримінальна справа. Кожен, хто займається в Україні бізнесом, знає, що проти кожного бізнесмена можуть порушити в будь-який момент справу. Не тому що ця люди щось порушила, а тому що є такі повноваження контролюючих органів.

Савік Шустер в прямому ефірі нагадав принцип, за яким працюють українські канали: «Нас постійно закривають, виганяють, запрошують. Це все йде по колу: коли ми потрібні, нас запрошують, а коли не потрібні – знімають». Потім журналіст запитав гостей студії, чи вважають вони, що Петро Порошенко повторює помилки Віктора Януковича. 88% відповіли «так».

Мустафа Найєм, народний депутат (Блок Петра Порошенка), прокоментував причини тиску влади на Савіка Шустера:

- Всі люди, які зараз при владі, дуже медійні. Петро Олексійович чудово розуміє, як працює інформаційний простір. Тому я не розумію логіку прийняття цього рішення. Це ще раз вказує на той факт, що це не відбувається саме по собі. Там знали, що це трапиться. Найстрашніше, що вдарило не лише по Савіку. Тепер це вдарило по країні. Мені соромно, що Вікторія Нуланд вимушена відповідати на питання по свободі слова в Україні після Майдану. Ви знущаєтеся? Зараз перемогла не якась абстрактна «Партія регіонів», а конкретно те, що було раніше: телефонне право, заборона журналістам і робити вигляд, що нічого страшного.

Марюс Януконіс, Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Литва в Україні, доєднався до дискусії щодо свободи слова в Україні:

- Ми щиро сподіваємося, що цей випадок буде вичерпаним і вирішиться позитивно. Але свобода слова, інформаційна свобода – це основоположні принципи Європейського Союзу. Можу сказати, що коли в Литві трапляються історії, коли державні структури мають претензії до журналістів, до таких випадків ставляться дуже бережно. Вони знаходять під пильною увагою і політиків, і чиновників, і суспільства.

Присутній в студії Олександр Романко, Член управи Конгресу українців Канади (Торонто), також висловив своє занепокоєння свободою слова в Україні:

- Хотілося б, щоб ця ситуація стала каталізатором змін в сфері запрошення людей з-за кордону, професіоналів, які можуть тут працювати і змінювати країну. Проблема зі свободою слова – це проблема відлякування тих людей, які б хотіли приїхати в країну. Я живу і працюю в Торонто, але часто буваю в Україні. Хотілося б бачити практичні зміни.

Віктор Шишкін, Суддя Конституційного Суду України (2006-2015) та Генеральний прокурор України (1991-1993), в прямому ефірі Шустер LIVE розповів про Мінські домовленості:

- Чи можуть бути взагалі якісь домовленості? Так, між польовими командирами. Але чому в нашій державі, а тим паче іноземці, розмовляють про Мінський «договорняк», як міжнародний договір? Відкриваємо закон про міжнародні договори и читаємо, що цей «туалетний папірчик» не має нічого спільного з міжнародними документами. Хто його підписував? Пан Порошенко спекулює на брехні: він змушує депутатів голосувати за так звані зміни до Конституції, начебто це загрожує зриву домовленостей. А де тут про це йдеться? Тут написано «до кінця 2015 року прийняти нову Конституцію». Нову, а не гидоту під назвою «зміни до Конституції».

Приєднуйтеся до клубу 3s.tv, щоб підтримати канал Савіка Шустера: www.club.3s.tv

Повністю програму дивіться на офіційному YouTube-каналі студії

Ток-шоу Шустер LIVE виходить в ефір щоп'ятниці о 20:30 на телеканалі 3S.tv

Шустер LIVE. Будні в ефірі з понеділка по четвер о 20:30 (повтор о 9:00 ранку)

Всі новини Шустер LIVE у спільнотах програми та телеканалу 3S.tv у Facebook:

www.facebook.com/shusterlive

www.facebook.com/savikshusterstudio

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up