Приблизно три тисячі міліціонерів забезпечуватимуть правопорядок під час виборів на Житомирщині. Відео

Приблизно три тисячі міліціонерів забезпечуватимуть правопорядок під час виборів на Житомирщині. Відео
Сергій Машковський наголосив, що основна вимога сьогодення – проведення чесних, прозорих та відкритих виборів народних обранців.

Для цього в області створені усі умови та органами влади і правоохоронними підрозділами вживаються відповідні заходи щодо попередження та припинення можливих правопорушень.

Більше детальніше на загальному стані організації громадської безпеки та охорони правопорядку напередодні та у день виборів зупинився т.в.о. начальника УМВС України в Житомирській області Григорій Полковніков, який повідомив, що з 16 жовтня 2014 року особовий склад міліції Житомирського гарнізону переведений на посилений варіант оперативно-службової діяльності.

Всього у забезпеченні безпеки виборчого процесу беруть участь близько 3 тисяч працівників міліції Житомирщини, а саме:

Відео дня

- понад 1,5 тисячі правоохоронців залучатиметься на охорону громадського порядку в день голосування біля виборчих дільниць;

- 650 задіяні на охорону громадського порядку у населенних пунктах області безпосередньо напередодні та у день голосування;

- 500 працівників входять до складу груп реагування на інформацію щодо змін криміногенної обстановки, документування подій, пов’язаних з виборчим процесом;

- у 30 судових установах, які будуть працювати в день виборів, правопорядок будуть забезпечувати посилені наряди з числа працівників спеціальної роти судової міліції «Грифон» в кількості  65 працівників.

Окрім того, на підрозділи УДАІ покладаються завдання щодо  забезпечення безпеки дорожнього руху та патрулювання на блок-постах з метою недопущення ввезення небезпечних вантажів, пересування підозрілих осіб, нелегального обігу заборонених предметів та речовин.

Також  до чергувань під час виборів заплановано залучити ще близько 1 тисячі 200 представників громадських формувань та недержавних охоронних структур.

На даний час з метою посилення технічної укріпленості, забезпечення належної безпеки учасників виборчого процесу проведено обстеження всіх виборчих дільниць, за результатами яких складено відповідні акти та правоохоронні паспорти на кожен об’єкт.

Для підвищення професійного рівня особового складу міліції  в системі службової підготовки було організовано вивчення законодавчих та нормативних документів, методичних рекомендацій МВС, що регламентують  порядок проведення виборів народних депутатів та  роль працівників міліції у цьому процесі. Кожен працівник отримав спеціально розроблені пам’ятки щодо дій в тих чи інших ситуаціях та склав заліки на знання нормативно-правової бази.

Окремо Григорій Полковніков наголосив, що приміщення Окружних виборчих комісій уже взяті під цілодобову охорону. На кожній з них несуть службу працівники міліції, екіпіровані табельною автоматичною вогнепальною зброєю та спеціальними засобами.

З моменту завезення бюлетенів до дільничних виборчих комісій, а фактично цей процес уже розпочався, на їх охорону також заступають працівники міліції, відповідно екіпіровані та озброєні.

З метою безпеки членів виборчих комісій, інших осіб, які забезпечуватимуть виборчий процес, проведено технічне обстеження автотранспорту, який вони будуть використовувати у службовій діяльності.  Для перевезення бюлетенів заплановано задіяти 1,2 тис. одиниць транспортних засобів, розроблено основні та запасні маршрути руху.

Серед інших превентивних заходів, уже проведених міліцією, перевірка готелів, гуртожитків, баз відпочинку, хаток-пусток, інших місць можливого тимчасового перебування кримінальних елементів. Так, упродовж останнього тижня такі перевірки проведено у всіх районах області.

Про першочергові завдання Управління Служби безпеки України для забезпечення належного виборчого процесу присутнім розповів керівник обласного відомства Володимир Пахнюк, який серед іншого повідомив, що упродовж останнього часу УСБУ викрило 6 осіб, чиї дії були спрямовані на дестабілізацію ситуації в області під час виборчої кампанії.

Прокурор області Дмитро Лубчук зупинився на особливостях організації роботи відомства у цей надзвичайно важливий період.

Окремо присутні обговорили питання нововведень законодавства щодо посилення кримінальної відповідальності за порушення, пов’язані з виборчим процесом.

Також до дискусії долучились представники громадськості. Зокрема, Дмитро Ткачук, представник ГО «Самооборони Житомирщини», розповів про вклад їх організації в загальну справу забезпечення чесності та безпечності виборів народних депутатів на території області.

За повідомленням СЗГ УМВС України у Житомирській області

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням 11:00 За участю прокурорів Бердичівської окружної прокуратури на потреби ЗСУ передано боєприпаси, вилучені у межах кримінального провадження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up