Прес-конференція з Володимиром Путіним: про стан Росії та ситуацію в Україні. Відео

Прес-конференція з Володимиром Путіним: про стан Росії та ситуацію в Україні. Відео
Сьогодні президент Росії Володимир Путін проводить традиційну щорічну велику прес-конференцію. Вона стане десятим для Путіна на його посту.

«20 хвилин» стежать за виступом Путіна і публікують найцікавіші цитати.

11.18  У нас знижується смертність і збільшується народжуваність. Як ми і обіцяли, продовжуємо індексувати материнський капітал. У 2014 році він складу майже 430 тисяч рублів. У 2014 році були двічі проіндексовані пенсії.

11.21 Велику увагу приділяємо бойовими можливостями збройних сил. У 2014 році постійне житло отримали 11 700 військовослужбовців. Це 100 відсотків від запланованого.

Відео дня

11.24 Головне питання дня - в якому стані знаходиться національна валюта і економіка. Звичайно, сьогоднішня ситуація спровокована зовнішніми чинниками. Нами багато чого не зроблено по диверсифікації нашої економіки за останні 20 років. Сьогодні ситуація змінилася. Впливає ціна на нафту і на газ. Вважаю, що і Центральний банк і уряд вживають адекватних заходів. Сподіваюся, що сьогоднішнє і вчорашнє зниження курсу іноземної валюти воно збережеться. Чи буде знижуватися ціна на нафту? Так, можливо. Ми збираємося використовувати заходи 2008 року, потрібно буде зосередити увагу на допомозі людям, які потребують і зберегти всі наші планові показники з соціальних питань. Безумовно, нам доведеться щось скорочувати. Але вихід із сьогоднішньої ситуації неминучий. По-перше, зростання світової економіки буде зберігатися. І наша економіка вийде з цієї ситуації. Я думаю, років два і після цього зростання неминуче. С зростанням світової економіки будуть потрібні додаткові енергетичні ресурси. Ми будемо виконувати всі соціальні зобов'язання, спираючись на резерви. резерви ЦБ - 419 млрд. доларів, він не має наміру їх бездумно палити. Резерви уряду підросли до 8,4 трильйона рублів.

11.33 Зараз глибокий валютну кризу. За ці два роки, які ви згадали, пройдемо ми цю кризу?

При самому несприятливому збігу кон'юнктури така ситуація може протривати протягом двох років. Але вона може виправитися і раніше. Цього ніхто не може сказати. Для нас ціна на нафту - скільки завгодно. Просто відбуватиметься структуризація економіки. ЦБ треба не палити золотовалютні резерви, а йти з надання кредитних ресурсів. Потрібно працювати з експортерами, у яких велика валютна виручка. Звичайно, багатьом з них потрібно розраховуватись за кредитами, думати про стан своїх компаній. Але результат є. Так званий «відскік» відбувається.

11.42 25 років падіння Берлінської стіни. Росія була недалеко від скасування візового режиму з ЄС. Зводиться нова стіна. Куди може завести це похолодання?

Ми не зараз це бачимо. Хіба після Берлінської стіни нам не говорили, що не буде розширення НАТО на схід? Це - не стіна? А система PRО? Наші партнери не зупинилися. Вони вирішили, що вони - переможці, а всі інші - васали. Україна повинна дати зрозуміти - припинити будувати стіни.

11.49 За яких умов ви відпустите льотчицю Савченко, Сенцова й інших військовополонених?

За Савченко. В залі сидять колеги журналістів, які загинули, виконуючи свій службовий обов'язок на сході України. Ці люди були без зброї. Обов'язок усіх державних структур - охороняти їх життя і здоров'я. Ці люди були вбиті. За даними наших органів, навідником при вбивстві була Савченко. Якщо з'ясується, що вона не винна - буде звільнена. Якщо винна - буде відбувати покарання. Інших не вважаємо військовополоненими. Підозрюємо в причетності до терористичної діяльності.

11.59 Це розплата за Крим?

Ні. Це плата за бажання зберегти державу. Може, ведмедику треба посидіти спокійно, а харчуватися ягідками, медком? Його не залишать у спокої. Його захочуть посадити на ланцюг. А потім вирвуть зуби і кігті. Тайгу будуть відразу прибирати. Ми ж чули, що несправедливо, що Сибір належить всій Росії. А потім, як тільки вирвуть кігті і зуби, ведмедик не потрібен. Опудало з нього зроблять. Справа не в Крим. Ми захищаємо своє право на існування. Ми хочемо зберегтися і боротися або хочемо, щоб нашу шкуру повісили на стінку?

12.01 Якою вам бачиться доля «Новоросії»?

Криза має бути вирішено політичними засобами, а не за допомогою тиску, економічної блокади. Що стосується мінських домовленостей. Безумовно, Порошенко хоче врегулювання. Але він там не один. Ми ж чуємо інших посадових осіб, що потрібно воювати до кінця. Українські офіційні особи не відводять свої підрозділи, як це планувалося. Наприклад, з донецького аеропорту. Полонених потрібно міняти всіх на всіх. Нам весь час говорять, що був прийнятий закон Про особливий статус. Але він не міг діяти. Він міг працювати тільки після прийняття розділової лінії. потрібно зрозуміти, що якщо Україна хоче встановити мир і територіальну цілісність - потрібно поважати людей і припинити тиск.

12.22 Ви говорили про 5 колоні і націонал-зрадників. Кого ви мали на увазі? Де закінчується опозиція і 5 колона?

Я повинен бути більш акуратним у висловлюваннях. Грань тонка між 5 колоною і опозицією. Вона внутрішня. Опозиціонер до кінця бореться за інтереси своєї батьківщини. 12.07 Журналіст: Експерти відзначають, що китайський контракт для Росії нерентабельний? Путін: Почитайте американську аналітику - розворот США на схід. Це пов'язано з глобальною економікою. Потреби в енергоресурсах ростуть семимильними кроками. Нам від цього відмовлятися? Це реалізація того, що ми задумували раніше. Контракт з Китай не збитковий. Тим більше, ми домовилися про формулу ціни. Вона нічим не відрізняється від європейської формули, але з урахуванням східного ринку.

12.28 Ходорковський заявив про президентські амбіції. Але він обіцяв не займатися політикою.

А де він буде обиратися? (Сміх у залі). Бог в поміч. Нехай працює. Він рік тому мені писав про те, що у нього мама хвора. Мама - свята справа. Я ні про що не шкодую, думаю, вчинив абсолютно правильно.

12.36 Росія потягне чемпіонат світу з футболу 2018 року?

Все, чого ми хотіли досягти при на Олімпіаді-2014 - досягли, вигравши Олімпіаду. Олімпіада завершувалася на тлі трагічних подій в Україні. Але не ми їх влаштовували. ЧС-2018 - так, це дорога річ. Якщо ми хочемо жити довше, щоб люди не стояли в черзі нема за горілкою, а за можливістю покататися на ковзанах - важливо розвивати інфраструктуру. Потрібно проводити такі змагання.

12.44 Питання прозвучало від Ксенії Собчак:  «Поки всі стурбовані подіями в Україні, нас турбують події в Чеченській республіці. Кадиров публічно заявив, що там не працюють закони РФ, сказавши, що будуть розправи над родичами терористів? Їх будинки вже спалюються».

Друге питання від Ксенії Собчак: «Хочу роз'яснити з приводу 5 колони. Мені здається, що травля повернулася. «Жидобандеровци» - обзиваловки на федеральних каналах. Мені здається, що ці канали сіють ненависть у суспільстві. Наприклад, сюжет про розп'ятого хлопчика в Слов'янську»

Бандерлоги існують - це ще Кіплінг сказав. У Росії всі повинні дотримуватися законів. Ніхто не вважається винним, поки це не визнано судом. Але життя важливіше, різноманітніше. Як правило, родичі людей, які здійснюють теракти, знають про це. Але це не дає Кадирову право на досудові розправи. Потрібно з'ясувати, хто спалював ці будинки, адже люди були в масках. Повинна бути проведена перевірка. Разом з тим, такі методи застосовуються. Наприклад, в Ізраїлі. Або в США після 11 вересня були легалізовані тортури. Це як можна пояснити? Більше того - розроблялася методика тортур. За цькуванню. Люди повинні зрозуміти, що вони не можуть монополізувати право всіх звинувачувати. Треба навчитися на це реагувати адекватно. І не шуміти на кожному розі: «Караул! Рятуйте! ». Наші європейські партнери надходять по-іншому. МЗС Латвії Газманову, Валерії, Кобзону було заборонено в'їжджати на територію цієї країни.

12.54 Наскільки ви впевнені у вашому оточенні? Палацовий переворот? Чи є у вас план на випадок зради?

Заспокойтеся, у нас немає палаців. Кремль добре захищений. Але стабільність заснована на підтримці російського народу. А така підтримка є. Люди душею і серцем відчувають, що ми і я діємо в інтересах громадян Російської Федерації. Україна - це не бананова республіка, чи не Північна Африка і не Сомалі. Не можна здійснювати держперевороту. Я нікого не звинувачую. Європа повинна була зупинити радикалів, повернути їх до угоди 21 лютого. Наші колеги зайняли іншу позицію. Від пиріжків на Майдані перейшли до обіцянкам. До речі, грошики треба було б заплатити українському народу. Ні ж, ніхто не платить.

Тепер з приводу еліт. Є елітне вино, елітні курорти, немає елітних людей. Російська еліта - це роботяга. Є люди багаті і бідні, здорові і хворі, але вони всі рівні.

13.08 Росія внесла свій внесок у напруженість?

Так, Росія внесла свій вклад. Ми ні на кого не нападаємо, тільки захищаємо свої інтереси. Ви говорите про польоти стратегічної авіації. Чи знаєте ви, що Росія повністю припинила польоти авіації у віддалених районах патрулювання в 90-х. А американці літали. Ми тільки зараз відновили ці польоти. У нас дві закордонні бази: в Киргизії і Таджикистані, на кордонах з тероризмом. Американські бази по всій земній кулі. Що робить тактичну ядерну зброю США в Європі? Наш військовий бюджет - 50 млрд доларів, у Пентагону - в десять разів більше. Ми ведемо агресивну політику? Хто рухає бази до наших кордонів? З нами хтось веде діалог? Ні. Кажуть: «Не ваша справа». Добре. Хто вийшов в односторонньому порядку з договору «про»? США. Створюють загрози для нас. Питання: чи хочемо ми повноправних відносин? Так, хочемо. 19 років ми вели переговори щодо вступу до Світової організації торгівлі. Там є правила. В односторонньому порядку проти нас введені санкції. Ми знову неправі ...

13.21 Коли перестанете бути холостяком?

Все в порядку. Мене недавно приятель запитав: - У тебе є кохана? - Так. - У тебе є той, хто тебе любить? - Ну так. Він, мабуть, подумав, що я зовсім озвірів.

13.43 Чи можливо в майбутньому скласти дружній союз із слов'янських народів?

Вони знаходяться в досить складному економічному становищі. А значить – залежні. Санкції і на нас впливають. Але малі країни дуже залежні. Але я знаю: всередині народу тяга до певної культурної та духовної єдності зберігається, збережеться і її діти нікуди не можливо.

13.55 У вас рекордний рейтинг. Вас назвали людиною року серед російських політиків. Вас не бентежить самотність на політичному полі? Мені не нудно. Це все не застиглі речі.

14.21 Чи будете балотуватися в 2018 році в президенти?

Рішення приймати рано. Треба наполегливо працювати. А за результатами і настроям у суспільстві зробимо висновки. Відповідальність за все, що відбувається в країні, лежить на чолі держави.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up