Пікетувальники погрожують не пустити нового керівника міліції на робоче місце

Пікетувальники погрожують не пустити нового керівника міліції на робоче місце
У п’ятницю, 15-го серпня, приблизно о 9.00 понад сотня активістів з усієї області прийшли пікетувати будівлю УМВС, що на Старому бульварі у Житомирі.

Серед протестувальників представники різних організацій: Автомайдан Житомира, Матері Майдану, Самооборона Житомира, Самооборона Бердичева, ДемАльянс, Самооборона Житомирщини, ВО «Майдан», ВО «Свобода», «5.10», організації афганців і ветеранів.

Люди виступають проти призначення нового керівника обласної міліції та обіцяють зробити усе можливе, щоб не пустити його в будівлю, де має відбутися його представлення. Протестувальники не наполягають на своїй кандидатурі, однак вимагають, щоб новий керівник УМВД в області мав гарну репутацію та був ознайомлений з проблемами, які мають місце в Житомирі та області, тобто, щоб очільник обласної міліції був місцевим.

Частина активістів від Старого бульвару попрямувала до будівлі Житомирської облдержадміністрації, щоб зустрітися з губернатором Сергієм Машковським, який напередодні спілкувався з громадою та пообіцяв доповісти керівництву Міністерства внутрішніх справ про настрої людей з приводу призначення нового начальника міліції в Житомирській області. За словами людей, Машковський обіцяв 15 серпня прозвітувати перед громадою про результати проведених перемовин з керівництвом МВС з цього приводу.

Відео дня

У четвер, 14 серпня, колишній губернатор Житомирської області Сидір Кізін на своїй сторінці у Facebook написав про те, що мав розмову з начальником Житомирського УМВС Юрієм Демяненком з приводу підписаного наказу про його звільнення з посади. Сидір Кізін висловив сподівання, що «керівництво МВС та Арсен Аваков знають, що роблять, і ті позитивні зміни, які були на Житомирщині, не будуть перекреслені».

Начальника УМВС у Житомирській області Юрія Демяненка хочуть відправити до Києва. Натомість головним претендентом на посаду керівника обласної міліції називають Вадима Фокіна, який за часів Майдану був першим заступником начальника ГУМВС України в Київській області. У січні 2014 року Віктор Балога включив Вадима Фокіна до переліку осіб, проти яких необхідно, щоб США, Канада та країни ЄС ввели візові санкції.

За матеріалами Житомир.info.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up