П'ятірка найбільших "мандрівників" Житомирської міськради

П'ятірка найбільших "мандрівників" Житомирської міськради
Новий закон про місцеві вибори не тільки закріпив абсолютно нову процедуру обрання депутатів місцевих рад та місцевих голів, а й процедуру відкликання новообраних через непослух своїх виборців чи відсутність партійної дисципліни. Щойно обранець через якісь власні амбіції залишає лави партійної фракції, під знаменами якої він обирався, на його місце приходить інший. «20 хвилин» вирішили провести свій хіт-парад найбільших «політичних мандрівників».

Перше місце у згаданому хіт-параді може справедливо посісти перший номер списку «Солідарності» і кандидат на міського голову Житомира Сергій Сухомлин. Послужний список Сергія Івановича досить широкий. У 2006 році обирався депутатом Житомирської міської ради за списком «Нашої України», потім, разом зі своїми вічними соратниками Геннадієм Зубком та Олександром Рабиновичем перейшли до «Єдиного центру» Віктора Балоги. Всі троє вийшли наприкінці вересня 2009 року з цієї партії та перейшли до «Фронту змін» чинного прем'єра Арсенія Яценюка. З 2010 року і по 2014 рік Сергій Сухомлин був депутатом Житомирської обласної ради від «Фронту змін». Очолював фракцію «Батьківщина» в облраді. На чинні вибори іде від «БПП-Солідарності» президента Порошенка.

Друге місце по праву можна віддати начальнику КП «Інспекція з благоустрою» Житомира Юрію Самборському. Будучи депутатом Житомирської міської ради від «Партії регіонів», у 2014 році Самборський балотувався у депутати Верховної Ради від партії Тигіпка «Сильна Україна». На нинішніх виборах керівник «Інспекції з благоустрою» знову балотується за списком «Опозиційного блоку».

Третє місце у нашому рейтингу може посісти депутат Житомирської міської ради Ольга Пархомчук. Вона пройшла по списку «Фронту змін» Яценюка і входила до однойменної фракції. Після виключення її із «Фронту» перейшла до «Партії регіонів». На нинішніх виборах балотується від партії «Наш край» на чолі з екс-мером Володимиром Дебоєм.

Відео дня

Четверте місце посідає депутат Житомирської міської ради, бізнесмен Олег Малиновський. Олег Антонович пройшов за списками «Партії регіонів» до Житомирської міської ради. На нинішніх виборах висувається до Житомирської обласної ради за списком «Блоку Петра Порошенка – Солідарності»

Замикає рейтинг кандидатів до міської ради Житомира одіозний Станіслав Балакішієв, кандидат у депутати Житомирської міської ради. На минулих виборах Станіслав Закірович ішов у міську раду по списку ВО «Батьківщина». Тепер його «прихистила» «Самопоміч». Крім того, на сайті ЦВК значиться, що у 2012 році Станіслав Балакішієв був спостерігачем від... «Конгресу Українських Націоналістів».

До речі... Прийнятий Верховною Радою закон про відкликання депутатів дозволяє забрати мандат не тільки у депутатів, а й у міських голів. Оскільки здебільшого суб'єктами висування кандидатів є політичні партії, виборцям достатньо просто зібрати голоси та звернутися до відповідної виборчої комісії. В свою чергу комісія виходить на зв'язок із політичною силою та відбувається відкликання. Щоправда, деякі політологи скептично ставляться до такої ініціативи. Адже, переконані вони, це механізм для політичних лідерів прибирати «неугодних» депутатів – тих, які голосують не так, як треба.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн 16:20 До уваги рибалок! З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 16:18 Чоловік і жінка з Волицької громади вбили свого знайомого і закопали у себе на подвір’ї 16:00 Березень на Замковій горі. Фоторепортаж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up