Олександр Вілкул: Влада відвернулась від людей праці, які героїчно протягом десятиліть створювали нашу країну

Олександр Вілкул: Влада відвернулась від людей праці, які героїчно протягом десятиліть створювали нашу країну
- Наші герої ще раз нагадали всім, що 28 жовтня - 70-річчя визволення України від фашистів. Ветерани кажуть, що не для того полягли мільйони наших солдат на полях Великої Вітчизняної, щоб через 70 років їх подвиг був забутий, у країні правили радикали та екстремісти всіх мастей. А влада відвернулася від людей праці, від наших пенсіонерів, які все своє життя у верстатів і доменних печей створювали нашу країну, - сказав Олександр Вілкул, один з лідерів Опозиційного блоку на зустрічі з родиною Героїв соціалістичної праці - Тамарою Федорівною Заріченко і Сергієм Федоровичем Гладким.

Це унікальна сім'я робітників. З 17 років Тамара Федорівна Заріченко була будівельником. У 1966 році нагороджена першим орденом Леніна за будівництво 7-ї доменної печі у Дніпродзержинському металургійному комбінаті (ДМК). У 1983 році Указом президії Верховної Ради СРСР їй присвоєно звання Героя Соціалістичної Праці, вручений другий орден Леніна та золота медаль «Серп і Молот» за участь у будівництві конверторного цеху ДМК.

Сергій Федорович Гладкий більше 50 років пропрацював на виробництві від підручного горнового до старшого горнового доменної печі. У 1960 році йому присвоєно звання Заслуженого металурга України, у 1966 - Героя Соціалістичної Праці. Крім того, Сергій Федорович - кавалер багатьох орденів і медалей країни, почесний громадянин Дніпродзержинська та почесний ветеран України.

- Я зустрівся з унікальними людьми. Їх доля - це історія нашої Батьківщини, творення, подвигів і відновлення виробництва. Перед ветеранами ми у вічному боргу. З цих людей нам потрібно сьогодні брати приклад, оскільки доведеться знову піднімати промисловість з колін, відновлювати все, що зруйновано та зупинено, - розповідає Олександр Вілкул.

Відео дня

Сьогодні сім'я Героїв Соціалістичної праці - Тамара Федорівна Заріченко та Сергій Федорович Гладкий, як і все старше покоління у нашій країні кинуті напризволяще, наодинці з проблемами.

- Боляче дивитися на те, як руйнується країна... Ні поваги від влади до ветеранів, пенсіонерів, закриваються підприємства... Треба щоб заступилися за нас... Ми віримо в Опозиційний блок. Допомога потрібна зараз всім простим людям, - говорить Сергій Федорович Гладкий, заслужений металург України (1960 року). Герой Соціалістичної Праці (1966 року). Кавалер багатьох орденів і медалей країни. Почесний громадянин Дніпродзержинська (2002 року). Почесний ветеран України (2012 року).

В Україні 13 млн. пенсіонерів, яким потрібна допомога, а влада займається виборами та війною. Збільшивши у два рази курс долара, вона зобов'язана була мінімум у два рази збільшити пенсії пенсіонерам. Але влада цього не зробила, а навпаки, ще більше вдарила по ним, піднявши майже у два рази ціни на продукти та медикаменти, тарифи на послуги ЖКГ.

Для того щоб захистити ветеранів, пенсіонерів, людей праці, їх сім'ї, щоб допомогти їм пройти цю найтяжчу кризу і важку зиму «Опозиційний блок» розробив пакет законопроектів, спрямованих на повернення соціальних гарантій.

- Закони направлені на введення заборони на підвищення тарифів на комунальні послуги та ціни на соціально значущі продукти харчування. Людей очікує зима у неопалюваних квартирах без електрики, а влада, навіть, не має ні найменшого уявлення, як пройти цей період. Тому у новому уряді ми впровадимо програму з надання допомоги нужденним в оплаті комунальних послуг у період економічної кризи, - підкреслив Олександр Вілкул.

Крім того, Опозиційний блок у новій Верховній Раді наполягатиме на скасуванні пенсійної реформи, яка нічого не дала нашим старим крім розчарування та несправедливості.

- Ми повернемо право жінкам йти на пенсію у 55, а чоловікам - у 60, а також підвищимо зарплати та пенсії у відповідність з реальним рівнем інфляції та падінням гривні. Для того, щоб відстояти все це у Верховній Раді, важливий голос кожного, це вирішальні вибори. Важливо не витратити свій голос дарма, а підтримати тих, хто реально здатний захистити слабких і врятувати єдину Україну. Саме для цього ми й об'єдналися в Опозиційний блок, - заявив Олександр Вілкул, один з лідерів Опозиційного блоку.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up