О.Клименко: Україна по суті поводиться як дитина-аутист (точка зору)

О.Клименко: Україна по суті поводиться як дитина-аутист (точка зору)
Україна — як ці особливі, нестандартні діти. Країна з мегаможливостями, з найбільшою територією в Європі, родючою землею, працьовитим народом — унікальна країна на карті світу. Але її розвиток було пущено на самоплив на самому ранньому етапі її “дорослішання”, і виправити ситуацію сьогодні — потребуватиме дуже великих зусиль від кожного з нас.

Про це пише політик Олександр Клименко у своїй досить провокаційній статті “Недорозвинена Україна”, яка викликала бурхливі обговорення в соціальних мережах, повідомляє УНН.

Україна повинна знайти свій власний унікальний шлях, поклавши в основу внутрішньої політики та мирного врегулювання конфлікту визнання цінності людського життя і повагу до прав один одного. В іншому випадку, на думку Клименка, країну очікують досить похмурі прогнози.

«Україна, 2020-й рік ... У країні оголошена 35-а хвиля мобілізації. Однак Президент запевняє, що антитерористична операція на Донбасі, що триває більше п'яти років, завершиться найближчим часом. Уряд України на своїй офіційній сторінці в Facebook оприлюднило дві нові постанови. У першій на вимогу МВФ десятий раз за останні два роки підвищуються тарифи на комунальні послуги. Другою продовжуються податкові пільги для іноземних інвесторів, котрі скупили всі сільськогосподарські землі відразу після зняття мораторію у 2017 році. У складі Кабінету міністрів не залишилося жодного громадянина України. Єдиного претендента з українським паспортом не погодили Вашингтон і Брюссель... чорний ринок процвітає, долар там обмінюють за курсом 1 до 200», - сказано в статті-антиутопії Олександра Клименка, який закликає всіх українців почати самим писати сценарій свого майбутнього.

Відео дня

Для цього, за словами політика, українцям необхідно «усвідомити загальну місію» і своїм прикладом показати «можливість мирного співіснування різних культур, народів і навіть цивілізацій, щоб ми зберігали одне з небагатьох місць на планеті, де Схід і Захід, всупереч усім прогнозам, все-таки можуть зійтися разом».

О.Клименко пише, що «ми самі повинні створити свої рецепти розвитку, а не слідувати чужими сценаріями. Не в Мінську, не в Нормандії, не в Берліні, не в Брюсселі і не в Москві повинен писатися сценарій примирення. Він повинен народитися в Києві, Донецьку, Львові, Харкові, Одесі, Тернополі, Вінниці, Івано-Франківську... Ми будемо мирити народи, розділені цивілізаційним розломом. У цьому наша історична місія – стати собою».

Усвідомлення місії, на думку політика, стане основою економічного розвитку України. «Тільки сильна економічно держава може бути воістину незалежною... Наш націоналізм може і повинен бути безконфліктним, отже – прагматичним. Співпраця замість конфліктів, торгівля замість війни, граничний прагматизм замість популістських утопій – заради єдиної нації українців. Наш націоналізм – економічний», - стверджує О.Клименко.

Нагадаємо, раніше Олександр Клименко опублікував не менше провокаційний ролик «Матч за Україну», в якому порівнює українську політику з жорстким футболом.

Експерти в соцмережах відразу ж припустили, що таким провокаційним способом О.Клименко цілком можливо готує своє повернення в Україну. Викладене в мережі відео фактично може ознаменувати старт виборчої кампанії на місцевих виборах.

Ця версія не виглядає неймовірною на тлі серії виграних Клименко судів проти СБУ і ДФС про визнання його невинним у подіях в Одесі в травні 2014 року і непричетним до "схемами" часів президентства В.Януковича.

У мережі також з'явився сайт політика oleksandr-klymenko.com, де він від першої особи розповідає про своє життя, події до і після Майдану, і навіть виклав свої дитячі фотографії.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням 11:00 За участю прокурорів Бердичівської окружної прокуратури на потреби ЗСУ передано боєприпаси, вилучені у межах кримінального провадження 10:41 У Житомирі викрили мережу підпільних казино з десятками мільйонів прибутку photo_camera 10:20 Житомирська ОВА відреагувала на ситуацію з фінансуванням театрів 10:00 Знову перенесли судове засідання по справі Романа Кучера 09:41 ЗСУ ліквідували ще 880 окупантів 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 24 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 24 квітня: все про цей день, прикмети, іменини і погода у Житомирі 18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up