Ліберали пікетували обласну раду з вимогою підтримати закон про збільшення мінімальної зарплати до 4200 гривень.

Ліберали пікетували обласну раду з вимогою підтримати закон про збільшення мінімальної зарплати до 4200 гривень.
Пікет лібералів в Житомирі
Під стінами Житомирської обласної ради відбувся черговий пікет. Серед ініціаторів - активісти Ліберальної партії, профспілкові діячі, лідери громадської думки. Побажання чіткі і зрозумілі – місцева влада повинна звернутися до парламенту з вимогою підтримати законопроект (№ 4842) про підвищення мінімальної заробітної плати для українців.

Відповідний документ уже зареєстрував у парламенті лідер Ліберальної партії України, народний депутат Михайло Опанащенко. Політик пропонує встановити мінімальний розмір заробітної плати на рівні 25 гривень за годину. Це дозволить підняти мінімальну зарплату в Україні до 4200 гривень на місяць.

«Оцінка праці наших громадян в 40 разів нижче середнього за світовими стандартами. Українська молодь, вчителі, лікарі та й, зрештою практично усі працівники бюджетної сфери працюють в середньому за сім гривень на годину. Доходів наших громадян вистачає лише на хліб і на воду. А нашим родинам ще потрібно виховувати та навчати дітей, лікуватися та платити за комунальні послуги.», - заявив представник Ліберальної партії України в Житомирській області Павло Дітківський.

Ліберали почали збір підписів на підтримку законодавчої ініціативи по всій країні. Мітинги на підтримку законопроекту паралельно пройшли в Одесі та Києві.

Відео дня

«Неможливо розвивати країну, не забезпечивши людям гідні умови праці. Інакше ми приречені на втрату трудового потенціалу - наша молодь і далі буде виїжджати за кордон, адже ніхто не залишиться будувати державу за 1200 гривень на місяць. Тому підняття мінімальної зарплати має стати завданням держави. Потрібно визнати, що в нашій країні існує ця проблема, всім українським органам влади потрібно негайно сідати за стіл переговорів із залученням вчених, представників міжнародних організацій і шукати вихід з ситуації.», - підтримав мітингувальників голова Ліберальної партії України, Михайло Опанащенко.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up