Коцюбко про Рижука (політична позиція)

Коцюбко про Рижука (політична позиція)
Людина дає інтерв’ю газеті «20 хвилин». Це нікому не заборонено. Але що за цим стоїть? Сергій Рижук, колишній губернатор Житомирської області, каже привселюдно, що йому не потрібно відмиватися, бо він не відчуває себе забрудненим. Тобто він повністю відморожений.

Хіба він забув, що був одним з губернаторів Януковича? Що був системою, яка переводила величезні мільярдні доходи Януковичу та його режиму? Зараз він сидить собі на дачі, «балдеє», інший – його друг та заступник Никитюк – завідувач кафедрою у політехнічному інституті у Києві, третій – Кулик ще десь тепло пристроївся.

Але повернемось у минуле. Все своє життя Рижук був при владі.  За часи СРСР Рижук очолювал комсомол. Потім вже при незалежній Україні на протязі 23 років  був  помічником Президента, заступником міністра, держсекретарем, міністром, депутатом Верховної Ради двох скликань, двічі був губернатором області. І все життя житомирян проходило через цю людину. Він нам видавав закони, він керував областю. А зараз він каже, скільки він зробив хорошого. Згадаємо,  60%  хмелю в СРСР вирощувала Житомирщина. Рижук знищів хміль.  По льону область займала перше місце - льон знищів. За цей час у  Житомирі зникли аеропорти, в руїнах лежить стадіон. Розпродано за копійки  усі кар’єри, горно-збагачувальні комплекси. Розпродано майже все. І ось підсумок такої «важкої» праці Рижука, Житомирщина - сама багата область в світі, а житомиряни -  жебраки. Віджали область повністю А Рижук став одним з найбагатших людей в Україні.  

Чи лежить на ньому кров Майдана, кров загиблих? Чому люди йшли на Майдан? Люди йшли на Майдан, щоб зняти  владу таких, як він. Вони скидали таку владу, яка знищувала людей, не платила «чорнобільцам» та «афганцам», створила нелюдськи умови для пенсіонерів, відібрала майбутнє у молоді. Люди не могли себе лікувати, не могли виживати.

Відео дня

А зараз – «Кому не спиться в ночь глухую?»  Знову влади захотів? А може, все ж такі, було б непогано, обленерго повернути державі? Як він став власником обленерго, яке коштує 2,5 мільярди доларів? Звідки у чиновника кошти на покупку такого великого об’єкта?

Я раніше вважав, що наше обленерго купив Рокфелер. Але, з’ясувалось, - чиновник, за один мільйон доларів. Звідки такі гроші у звичайного чиновника – мільйон доларів? Але це сміхотворна  ціна за обленерго. А ми з вами продовжуємо платити по високим тарифам, і нічого не можемо вдіяти,    нічого не можемо сказати. Хіба це правильно? А може прибрати всіх посередників від цієї кормушки та нехай держава напряму постачає енергоносії  споживачам? Вони вже знахабніли до такої міри, що лічильники перевіряють за рахунок державних службовців. Де ж совість? Колись вартість електроенергії складала дві копійки. Хіба в Україні стало менше атомних станцій? Як було п'ятнадцять реакторів, так і залишилось. Вартість електроенергії дві копійки за кіловатт. А зараз, пане чиновник, хочете реваншу за те, що вас зеленкою облили? Ту штору,  що обіллята зеленкою, потрібно знов повісити у  сесійній залі і не потрібно знімати. Нехай висить для науки депутатам, як приклад, до чого можуть призвести нечесні та непорядні вчинки.

А виборцям потрібно добре пам’ятати  про те, що саме зробили у минулому той або інший чиновник та його команда – так звана опозиція, а не зважати на їх гарні обіцянки. Потрібно зрозуміти, що за цими лозунгами  стоїть  тільки спроба створити нову політичну назву зі старими кадрами, які думають тільки про власну вигоду та які рекламують себе знову,  . Виборцям потрібно перестати займатися мазохізмом. А то ми з початку голосуємо, а потім скаржимося.   Саме страшне в Україні після СНІДу – це «кугути» при владі.

Коментарі (3)
  • Герой України

    рижук купив дачу в селі камянка жит.району.По корупційній схемі не на себе а на сина
  • Герой України

    така озброєна скотина не в ато і зброю не предав біноколь зажав.Короче сволоч та все.Де  вони мешкають Знаєш напиши
  • Анонім

    Саме страшне, не "кугути" при владі, а правила гри, які дозволяють красти.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up