Керівниками ГО «Житомирська обласна рада Українського фонду «Реабілітації інвалідів» активно цікавляться правоохоронні органи (точка зору)

Керівниками ГО «Житомирська обласна рада Українського фонду «Реабілітації інвалідів» активно цікавляться правоохоронні органи (точка зору)
Про це розповів голова постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності, депутат Житомирської обласної ради Дмитро Кропачов.

За його словами, 17 серпня обласна рада поставила охорону в комунальному приміщенні на Київській, 74, яке утримує на балансі ГО «Житомирська обласна рада Українського фонду «Реабілітації інвалідів». Це комунальна власність, яку громадська організація незаконно використовувала 7 років, ігноруючи вимоги обласної ради як власника упорядкувати відносини.

18 серпня представники громадської організації попросили зайти до приміщення, щоб забрати речі, які стали їм терміново необхідні. Забрали ноутбуки, документи та якийсь пакет.

Наступного дня, 19 серпня, прийшли представники Управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС в Житомирській області з рішенням суду на обшук даного приміщення.

Відео дня

«Дуже скидалося на те, що про обшук їх попередили і все, що потрібно було вони звідти забрали напередодні», – припускає Дмитро Кропачов.

Він також зазначив, що керівник ГО «Житомирська обласна рада Українського фонду «Реабілітації інвалідів» Сергій Виноградов та його партнер – юрист Анджей Климчук – «відомі» в Житомирі особи (достатньо лише  подивитися у відкритих Інтернет-джерелах), а за адресою комунального приміщення на вул. Київська, 74, певно, зареєстровано  багато фіктивних  фірм.

Сергій Виноградов – керівник громадської організації «Житомирська обласна рада Українського фонду «Реабілітація інвалідів». Він також засновник та директор «Науково-виробничої фірми «Жорна» (КВЕД: Оптова торгівля зерна, насіння та кормів для тварин), керівник ПП «Бізнес-консалтинг» (КВЕД: Добування декоративного та будівельного каменю), ТОВ «Луара» (КВЕД: здавання в оренду власного нерухомого майна), директор споживчого товариства «Житомирського обласного споживчого товариства» (КВЕД: здавання в оренду власного нерухомого майна) та багато іншого.

Анджей Климчук – юрист, адвокат. Його ім’я пов’язане із приміщенням кінотеатру «Першотравневий», який знаходиться на майдані Путятинському. Нагадаємо, тоді була відкрита кримінальна справа за частиною четвертою статті 190 Кримінального кодексу України – Шахрайство ( http://www.zhitomir.info/news_146650.html).

Відколи Дмитро Кропачов зайнявся поверненням комунальних приміщень на вул. Київська, 74 та майдан Соборний 5/1 на баланс комунально підприємства обласної ради, до нього постійно надходить нова інформація про керівників ГО «Житомирська обласна рада Українського фонду «Реабілітації інвалідів».

«До мене почали звертатися люди й розповідати про їхнє відношення до різних шахрайских схем по заволодінню нерухомого майна в місті Житомирі», – розповів депутат.

Представників  ГО «Житомирська обласна рада Українського фонду «Реабілітації інвалідів» житомиряни пов’язують з такими обрудками, як скандали з продажу приміщення ІПСТ,  приміщення на другому поверсі під колишнім Енергобанком (вул. Михайлівська-Лятошинського), клубу «Оскар» (вул. Котовського), гуртожитків Верстатуніверсалмаш (вул. Шелушкова-Шевченка). ФОП, який встановив вікна у адвокатській конторі на майдані Соборному, ошукали на 100 тис. грн. Ще є історія з  Малинським споживчим товариством – усі приміщення «інвалідів»! (https://zt.20minut.ua/Podii/reyderstvo-v-zhitomirskomu-goteli-ukrayina-voyuvali-za-malinske-spozhi-10211863.html). За словами постраждалих житомирян, з Сергієм Виноградовим та Анджеєм Климчиком ще працює  директор усіх офшорів – Хоменко, який досі судиться за Будматеріали, і брав участь у привласненні Лезниківського кар’єру.

Довідка

Нагадаємо, 17 серпня, відповідно до рішення постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності, комунальні приміщення на вул. Київська, 74 та майдан Соборний 5/1 були взяли під охорону.

З’ясувалося, що разом з двома вищезгаданими приміщеннями ГО «Житомирська обласна рада Українського фонду «Реабілітації інвалідів» свого часу отримала на баланс ще 3 комунальні приміщення – на вул. Вокзальна, 24, вул. Шевченка, 102, майдан Рад, 5.  Вони були передані громадській організації з метою створення робочих місць із працевлаштування інвалідів та надання послуг малозабезпеченим верствам населення. (відповідно до розпорядження голови Житомирської обласної державної адміністрації від 30.10.1997 № 608 «Про передачу нежилих приміщень та державного комунального підприємства «Житомирфото»).  Проте у 2001 році ГО «Житомирська обласна рада Українського фонду «Реабілітація інвалідів» безпідставно та без згоди власника оформила право власності на три об’єкти нерухомості.

Дмитро Кропачов уже розробив і зареєстрував проект рішення – на наступну сесію Житомирської обласної ради буде винесене питання про звернення депутатів обласної ради до Генеральної прокуратури, щоб поновити законні права громади на дані приміщення.

Previous Next

Прес-служба депутат Житомирської обласної ради Дмитра Кропачова

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up