Хто стане секретарем міської ради та обійме посаду другу після міського голови?

Хто стане секретарем  міської ради та обійме посаду другу після міського голови?
26 листопада відбудеться друге пленарне засідання сесії Житомирської міської ради. Видовище має бути цікавим.

Нагадаємо, на першому пленарному засіданні депутати проголосували за звільнення із займаних попередньо посад Любов Цимбалюк та Сергія Сухомлина. На порядку денному засідання були поставлені організаційні питання, а саме: обрання складу лічильної комісії, присвоєння рангу міському голові та створення робочої групи для підготовки до наступного зібрання.

Цими днями на засіданнях робочих груп було напрацьовано такі питання як об’єднання колишніх комісій з питань ЖКГ і транспорту в комісію розвитку інфраструктури. Тобто замість шести, працюватиме п’ять постійних комісій Житомирської міської ради. Кожна фракція, попередньо, отримає свого голову та секретаря комісії. А ось фракція, депутата якої оберуть секретарем міської ради, не претендуватиме на керівництво в комісії.

На заявлену посаду секретаря Сергій Сухомлин висуває Наталію Чиж. Але й досі невідомо чи вистачить в четвер голосів на її підтримку від партії БПП «Солідарність» (11) та об’єднання «Самопоміч» (7), адже для перемоги потрібно 22 голоси. За нашими даними інші фракції на цей момент не підтримують цю кандидатуру. Якщо тільки до ранку 26 листопада депутати не проміняють голоси на домовленості чи певні посади.

Відео дня

ВО «Свобода» заявила, що підтримує свою кандидатуру – Сергія Онищука. До слова, маючого досвід роботи в міськраді та служби в зоні АТО.

У той же час Радикальна партія Олега Ляшка ще до виборів заявляла, що висуватиме свою кандидатуру. Фракція пропонує в якості секретаря Ірину Ярмоленко – журналіста, громадського діяча.

У нашу редакцію надійшло кілька листів-звернень житомирян. У них вони вказують аргументи, чому підтримують саме Ярмоленко. «На думку нашої родини найкращим секретарем міської ради буде Ваша журналістка Ірина Ярмоленко. Її антикорупційні розслідування ми читали у Вашій газеті «20 хвилин». Саме таким людям треба давати владу у місті, тільки тоді люди знову повірять у владу.

Наскільки нам відомо, Ірина – позапартійна, а значить не залежить від «партійних босів», як деякі інші. Віримо, що Ярмоленко зможе об’єднати навколо себе таких же чистих людей, які долатимуть тотальну корупцію в Житомирі».

«Нам відомо, що депутата нашого мікрорайону розглядають як кандидата на посаду секретаря Житомирської міської ради – Ірину Ярмоленко. Вперше за всю історію міста в Житомирі може бути обрана секретарем людина, яка не терпить корупцію, незаплямована в корупційних схемах, молода та прогресивна. Місто має шанс отримати не кулуарного секретаря. Просимо підтримати її та дати можливість увійти в керівництво Житомирської міської ради, аби Ірина привнесла в її діяльність нові, свіжі погляди».

Остаточне прийняття рішення відбудеться на другому пленарному засіданні 1 сесії міської ради VII скликання, яке відбудеться 26 листопада.

Previous Next
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн 16:20 До уваги рибалок! З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 16:18 Чоловік і жінка з Волицької громади вбили свого знайомого і закопали у себе на подвір’ї 16:00 Березень на Замковій горі. Фоторепортаж photo_camera 15:41 У Житомирі розпочалася 57-а сесія «Школи місцевого самоврядування» photo_camera 15:40 На проспекті Миру вантажівка збила 13-річну дівчинку 15:20 З початку року Патрульна поліція Житомирщини отримала понад 80 завідомо неправдивих викликів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up