Громада "спустила пар" під час так званих громадських слухань кандидата на посаду начальника головного управління державної фіскальної служби у Житомирській області Лілії Куришко та розійшлася ні з чим.

Громада "спустила пар" під час так званих громадських слухань кандидата на посаду начальника головного управління державної фіскальної служби у Житомирській області Лілії Куришко та розійшлася ні з чим.
Більше години тривали 20 серпня у сесійній залі обласної ради тривало громадське обговорення кандидата на посаду начальника головного управління державної фіскальної служби у Житомирській області Лілії Куришко.

Лілія Анатоліївна Куришко народилася 6 серпня 1972 року в м. Корсунь-Шевченківський Черкаської області. Закінчила Київський державний економічний університет за спеціальністю «Фінанси і кредит». Трудову діяльність вона розпочала на посаді економіста ТОВ «Юпімекс Інтерхолдінг» м. Київ, а з 1994 року Лілія Куришко продовжила свою трудову діяльність на різних посадах у структурах державної податкової адміністрації. Розпочинала свою кар’єру з державного податкового інспектора державної податкової інспекції по м. Києву, згодом працювала начальником відділу валютно-фінансового контролю державної податкової адміністрації у Житомирській області, заступником голови державної податкової адміністрації у Житомирській області. З 2013 року працює на посаді заступника начальника Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області.

Фахівець розповіла, що її родина пов'язана з науковою діяльністю. Батьки працювали в університеті. Зі своїм чоловіком жінка також познайомилася під час навчання. Він - один із небагатьох людей, які розбудували структуру "Приват Банку". У декларації за 2013 рік Куришко зафіксувала суму у 200 тисяч гривень, квартиру та автомобіль "Лексус".

Загалом громада по-різному реагувала на те, що розповідала кандидат на посаду. Помітно, що були прихильники та противники такого призначення. Ті, що виступали проти запитували і про можливі кримінальні справи, на які пані Лілія відповіла, що їх немає. Цікавилися і позицією, щодо корупційної та незлагодженої системи в податковій, і як її фахівець планує стабілізувати, і тим, чому багато людей не хочуть працювати з нею. Громада навіть зібрала інформацію про активність податківця в соцмережах, хоча пані Лілія сказала, що не має своїх сторінок.

Відео дня

Особливо гостро люди реагували на відсутність ще кількох кандидатур та будь-яких альтернатив. Громада відмітила, що відчуває себе певною мірою ошуканою, на що голова житомирської ОДА Сергій Машковський сказав, що на посаду заступників він сам виставляє пропозиції, бо йому з цими людьми працювати. По цій посаді все трохи інакше: "Тут рішення ми не приймаємо, а приймає Головна фіксальна служба України. Пані Лілія сама, знаючи мою позицію, висловила бажання взяти участь у слуханнях".

Таким чином усі свої неоднозначні факти громада, хоч і висловила, але по-суті залишилася з ними сам на сам.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up