Дмитро Кропачов: Приміщення на Домбровського, 38 має бути впорядкованим! (точка зору)

Дмитро Кропачов: Приміщення на Домбровського, 38 має бути впорядкованим! (точка зору)
24 квітня 2015 року згідно з рішенням постійної комісії з питань бюджету та комунальної власності Житомирської обласної ради приміщення на вул. Домбровського, 38 було взято під охорону.

Нагадаємо, ситуація виникла у зв’язку з тим, що ГО «Житомирський обласний Фонд соціального захисту інвалідів», приватна організація, використовує комунальну будівлю, здаючи її в оренду приватним та комерційним організаціям. «Житомирський обласний Фонд соціального захисту інвалідів» понад 10 років чинить супротив щодо виконання рішення обласної ради від 2005 року про передачу на баланс приміщення та самовільно розпоряджається коштами від оренди комунального майна площею біля 4 тис. кв. метрів. Сума становить не менше 1 млн. грн. на рік.

«Ми не збираємося нікого виселяти. Громадські організації, які займаються соціальним захистом людей з обмеженими потребами, а також ветеранські організації, можуть і надалі тут знаходитися – вони орендуватимуть приміщення за 1 грн. Банк і приватні структури теж не виселяємо – вони отримають можливість швидкого переукладання договорів», – зазначив голова постійної комісії з питань бюджету та комунальної власності Дмитро Кропачов.

Він нагадав, що зареєстрував проект рішення, щоб заборонити приватизацію приміщень комунальної власності за адресою: м. Житомир, вул. Домбровського, 38, а також відраховувати 30% від доходів оренди приміщення на заходи громадських організацій, які займаються соціальним захистом та реабілітацією людей з обмеженими можливостями у Житомирській області.

Відео дня

Зараз будівля на Домбровського, 38 перебуває у дуже занедбаному стані – вибиті вікна, тріщини в стінах, непрацюючий ліфт, відсутність спеціально обладнаних вбиралень для людей з інвалідністю. Громадська організація, яка займає це приміщення вже 20 років, навряд чи переймалася питанням ремонту. На прилеглій території виникло стихійне сміттєзвалище, що призвело до зсуву ґрунту. Паркан, що межує з територією будинку на вул. Домбровського, 44,  знаходиться в аварійному стані та створює небезпеку для людей.

24 квітня приміщення на вул. Домбровського, 38 взяли під охорону. Усіх працівників з організацій, що орендують приміщення, пропустили на робочі місця, проте керівникам надали необхідні документи для переукладання договорів найближчим часом.

У присутності журналістів та громадськості делегація від обласної ради запропонувала ГО «Житомирський обласний Фонд соціального захисту інвалідів» підписати акти прийому-передачі приміщення на баланс комунальної установи з експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради. Представники організації інвалідів відмовилися підписувати.

«Ми складемо акт про відмову підписувати акт, в односторонньому порядку приймемо приміщення на баланс, і воно буде використовуватися відповідно до рішення обласної ради. У нас є положення про оренду, є методика розрахунку орендної плати та пропорція її розподілу, типові договори оренди нерухомого майна, що належить до спільної власності територіальних громад області – на основі цих документів будуть упорядковуватися орендні відносини», – зазначив Володимир Казьмірик, начальник відділу з питань спільної власності територіальних громад виконавчого апарату обласної ради.

Як відмітила Ірина Савченко, начальник відділу юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату обласної ради, в мотивувальній частині рішення Вищого господарського суду України від 15.07.2013 року у справі про зобов’язання вчинення певних дій, судом встановлено, що рішення обласної ради від 26.07.05 «Про передачу на баланс комунального підприємства по експлуатації адмінбудинківа Житомирської обласної ради нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, області» є чинним, ніким не скасоване і відповідно до статті 144 Конституції України є обов’язковим до виконання на відповідній території.

Previous Next

Прес-служба депутата Житомирської обласної ради Дмитра Кропачова

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up