Активісти підозрюють новопризначеного заступника начальника УМВС Березіна в корупційних діяннях. Відео

Активісти підозрюють новопризначеного заступника начальника УМВС Березіна в корупційних діяннях. Відео
У вівторок, 23 червня, представники громадських організацій Житомира прийшли до начальника УМВС Валерія Рудика з тим, щоб обговорити призначення Березіна на посаду. Начальник управління повідомив, що не був особисто знайомий з Березіним до призначення і його кандидатуру не подавав.

«Це кандидатура, яку призначило міністерство. Мені повідомили, що тобі призначили нового заступника по кримінальній міліції, ним буде Березін Євгеній Вікторович. І все на цьому, я виконав наказ міністра, я звернувся одразу до тих, кого я знаю громадських діячів, звернувся одразу до Стельмаха, бо він об'єднує ці всі громадські організації. Сказав, що є така кандидатура. Прошу проведіть ці громадські слухання. Він призначив зустріч, на яку він прийшов і все. Я на ній не був присутній, коли він з ними зустрічався, бо в мене був прийом громадян», - каже начальник УМВС України в Житомирській області Валерій Рудик.

Громадські активісти під час зустрічі з Валерієм Рудиком повідомили, що їм відомо про причетність Євгена Березіна до корупційних схем.

«Громадські активісти, які працюють у тих регіонах, де він працював свого часу: і на Волині, і у Львівській області, ці люди про нього кажуть різні речі. Є інформація про «фришування», скажімо, тютюнової фабрики у Львові, про деякі схеми, або які плани він ставив для своїх підлеглих», - каже активіст ГО «Рух Автомайдан Житомир» Валерій Арушанян.

Відео дня

Новопризначений заступник начальника управління розповідає: ніяких планів перед підлеглими не ставив. Більш того, за словами Євгена Березіна, під час анкетування у відділі, де він був начальником, такі звинувачення не підтвердились. 

«Значить, були роздані анкети, людей опитали, ці факти не знайшли свого підтвердження. Ми готували, тобто не ми, а я звернувся з проханням підготувати таке спростування на сайті МВС. Ну, скажімо так, воно зупинилось на етапі такого «в райвідділі таких фактів немає, ви задоволені цим, чи не задоволені». Єдине, що мене турбувало, що ось бачите, рік пройшов. У зв'язку з тим, що його в ЗМІ і на сайті МВС, бо звернення було на Авакова, його не спростували, то питання зараз задають», - каже заступник начальника УМВС в Житомирській області Євген Березін.

Євген Березін також заперечує свою причетність до будь-яких корупційних схем.

«Прошу конкретне питання: ви озвучили при всіх людях, що я причетний до контрабанди, назвіть, в якому форматі. Що у мене є склади, назвіть, на території якого району, в якому місті. Їдемо, якщо так, то я тут же кладу це посвідчення і займаюсь справами простого громадянина України», - переконує Євген Березін.

Новопризначений заступник начальника управління УМВС закликав активістів дати йому пропрацювати на посаді 3-4 місяці і після цього зібратись і робити якісь висновки щодо його діяльності.

За матеріалами Житомир.info

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up