Житомирських курсантів навчали блокувати населені пункти. Фото

Житомирських курсантів навчали блокувати населені пункти. Фото
На військовому полігоні курсанти четвертого курсу Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова Державного національного університету вдосконалювали на практиці знання з організації та управління підрозділами в основних видах бою.

Про це повідомив представник Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України по Центральному регіону, підполковник Руслан Лінник.

Ротне тактичне навчання тривало дві доби.

У ході першого етапу курсанти в складі роти здійснили марш до району блокування умовного противника. Відпрацювали навички подолання осередків пожеж, що виникли внаслідок ударів ворожої військової авіації, водної перешкоди по понтонному мосту. Потім зайняли вигідний рубіж блокування населеного пункту, захопленого умовним противником, та локалізували ділянки можливого проходу терористичних угрупувань через державний кордон.

Відео дня
style="text-align: justify;"> У ході другого етапу навчань курсанти здійснили марш в район бойового призначення, де відпрацювали вправи з переходу до оборони поза зіткненням з противником. Згодом, при веденні оборонного бою, «корольовці» відбили атаки ворога перед переднім краєм, провівши бій за утримання опорного пункту роти, та знищили ворога, що вклинився в оборону.

Після проведення перегрупування провели контратаку.

Ротні тактичні навчання практично вдосконалюють знання курсантів з організації та управління підрозділами в основних видах бою, – зазначили керівники навчання. Удосконалюються морально-психологічні якості майбутніх офіцерів, розвиваються командирські та вольові якості в наближених до бойових умовах.

За результатами навчань відзначено сержантів Юрія Веремчука та Дмитра Фроленка, старшого солдата Віталія Рацієвського і курсанта Олександра Луговцова.

{photo_gallery id=4417|}

За матеріалами Житомир.info.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up