Житомирські вулиці обладнують відеокамерами. Відео

Житомирські вулиці обладнують відеокамерами. Відео
Проект передбачає встановлення на території міста камер відеоспостереження з централізованим пунктом управління, завдяки чому в онлайн-режимі можна спостерігати за тим, що відбувається в тій чи іншій частині міста.

У Житомирі 31 березня відбулася презентація проекту «Безпечне місто», мета якого - захист населення і території міста від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2014 – 2016 роки.

Функція спостереження впроваджена на базі КП «Міський інформаційний центр», де відбулася презентація  встановлення відеоаналітичних модулів, які дають можливість якісно виконувати функції ідентифікації особи, розпізнавання номерних знаків автотранспорту, виявленні  нерухомих об’єктів.

Під час презентації присутні могли ознайомитися з демонстраційною відеокамерою та побачити, як саме вона працює, а також з перевагами  інтегрованої  системи, до якої підключено 31  відеокамера.

Відео дня

«Впровадження такого проекту у Житомирі, безперечно, є корисним для всього міста. Адже  сьогодні в умовах  складної  ситуації в державі питання безпеки громадян є найголовнішим. Сподіваємося також, що завдяки цим камерам ми будемо швидше дізнаватися та реагувати на проблемні  ситуації в місті, пов’язані з погодою та громадським транспортом», - зазначила в. о. міського голови Любов Цимбалюк та подякувала депутатському корпусу за підтримку та  можливість реалізації важливої для міста Програми.

Микола Дідківський наголошує, що основними завданнями системи відоспостереження та відеоконтролю є забезпечення цілодобового контролю за визначеними об’єктами міста, надання доступу до інформації про оперативну обстановку на об’єктах міської інфраструктури уповноваженим органам, сприяння оперативному реагуванню на зміну оперативної обстановки і дорожнього руху, попередження надзвичайних ситуацій та подій, можливих терористичних актів, правопорушень та злочинів, забезпечення взаємодії між службами міста та ін.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення надає інформацію про місця розміщення відеокамер у м. Житомирі.

Перелік місць розміщення IP-відеокамер у місті Житомирі

Всього по програмі «Безпечне місто» встановлено 29 відеокамер, із них:

1 роботизована,  28 – стаціонарних.

1) Майдан ім.С.П. Корольова - 4 стаціонарних:

- майдан Корольова, 3/14  - адмінприміщення Житомирсьокї ОДА (1 камера);

- майдан Корольова, 4/2  –  адмінприміщення Житомирського міськвиконкому

(1 камера);

- майдан Корольова, 10  – Центр творчості дітей і молоді (2 камери).

2) Майдан Соборний - 3 стаціонарних:

- майдан Соборний, 5/1 – житловий будинок (1 камера);

- майдан Соборний, 3/2 - житловий будинок (1 камера);

- вул.Перемоги, 12 - житловий будинок (1 камера);

3) Майдан Перемоги:  - 1 – роботизована, 1 стаціонарна:

- майдан Перемоги, 2  – адмінприміщення Житомирської обласної державної податкової інспекції ГУ Міндоходів у Житомирській області (1 стаціонарна,               1 роботизована).

4) вул. Небесної сотні  (Київська – Лятошинського) – 6 стаціонарних:

- вул. Небесної сотні, 14 – магазин «Ватсон» (1 камера);

- вул. Небесної сотні, 12 – магазин «Тетяна» (1 камера);

- вул. Небесної сотні, 10 – ТОВ «Торговий Центр»  ( 2 камери);

- вул. Київська 39 - житловий будинок (2 камери).

5) вул. Хлібна (Київська-Гоголівська) - 2 стаціонарні:

- вул. Хлібна, 19  - не житловий будинок (1 камера);

- вул. Київська, 64 – житловий будинок (1 камера);

6) вул. Велика Бердичівська, 26/2 (Старий бульвар)  – 2 стаціонарні;

- вул. Велика Бердичівська, 26/2 - житловий будинок (2 камери).

7) Парк культури та відпочинку ім.Ю.Гагаріна - 1 стаціонарна.

- вхід в парк на арці (1 камера);

8) Ринок «Сімейний» - 1 стаціонарна

-  вул. Вітрука, 45 – житловий будинок (1 камера).

9)  Автомобільний міст через р.Тетерів по вул. Жуйко – 2 стаціонарних:

- білборд по вул. Жуйка, 12 – виробничо-технічна служба ПАТ «Житомиробленерго» (2 камери);.

10) Автомобільний міст через річку Кам’янка по вул.. Черняховського – 4 стаціонарних.

- вул. Черняховського, 15 – Комерційно-навчальний заклад Житомирської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернат №1  для дітей зі зниженим зором Житомирської обласної ради (1 камера);

- на стовпах  (3 камери)

11) Автомобільний міст через річку Кам’янка по проспекту Миру

– на стовпі (1 камера);

12) Шляхопровід по вул. Київська - 1 стаціонарна

– на банері (1 камера).

Крім того, додатково до міської системи відеоспостереження підключено дві відеокамери:

- вул. Перемоги, 1– житловий будинок (1 камера роботизована).

- тролейбусна зупинка на майдані ім.С.П.Корольова, (1 камера).

Всього до системи підключено 31 відеокамеру.

За повідомленням Житомирської міської ради

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Олішевський Олександр

    Дороги зробіть, тоді менше водії відволікатись будуть.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:00 Знову перенесли судове засідання по справі Романа Кучера 09:41 ЗСУ ліквідували ще 880 окупантів 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 24 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 24 квітня: все про цей день, прикмети, іменини і погода у Житомирі Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up