Житомир приєднався до всеукраїнської акції «Вимагаємо ефективного лікування». Фото

Житомир приєднався до всеукраїнської акції  «Вимагаємо ефективного лікування». Фото

Під час прес – брифінгу 28 липня біля пам’ятника Пушкіну на бульварі відбулась щорічна всеукраїнська акція до Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами.

Акція проводилась Альянсом громадського здоров’я та ЖОГО «Перспектива» в рамках компанії «Вимагаємо лікування!». Основною метою акції було показати людям, що гепатит С виліковний!

Інформаційно-профілактична акція проводиться у Житомирі та у всіх областях України. Сто п’ятдесят людей отримали змогу пройти безкоштовне тестування, довідалися більше про гепатит С, ризики передачі вірусу, почули історії людей, які вже подолали хворобу, а також дізналися про шляхи виходу з критичної ситуації з розповсюдженням вірусних гепатитів в Україні та світі.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, гепатит С – наступна епідемія, яка дуже скоро може стати серйознішою проблемою, ніж ВІЛ/СНІД. У світі близько 150 мільйонів людей інфіковані гепатитом С, але далеко не всі знають про свій діагноз і загалом про цю небезпечну хворобу.

Відео дня

«Завдяки організаторам акції в  місті на даний час лікується  31 особа з Житомирської області. Можна перевірити людину через місяць після лікування і показати, що вірусу вже немає. 8 осіб вже закінчили курс лікування, після повторного аналізу вірус не виявився», - запевнив представник громадської організації «Перспектива»  Олексій Котвицький.

Як було зазначено, після закінчення терапії лікарі роблять перерву у лікуванні хворого на три місяці. Після цього людина, яка лікувалася, повторно здає аналізи на предмет виявлення вірусу, якщо він не виявляється, то терапія пройшла успішно.

Ольга Сахневич, головний лікар – інфекціоніст, підтвердила те, що гепатит С виліковний: «В наш час існують нові схеми лікування, тому, дійсно, на сьогоднішній день ця хвороба лікується. Це здійснюється за допомогою тріпл – терапії  (пагельовані інтерферони) з препаратами прямої противірусної дії».

Акція спрямована на те, щоб виявити більше людей хворих на гепатит С. Пацієнти, які хворіють на цю хворобу хронічно не мають жодних симптомів, які викликали б занепокоєння.  Тому зовсім здорові люди можуть бути носієм інфекції, яка розмножується в їхньому організмі та призводить до фіброзу, цирозу, а в деяких випадках до раку печінки.

На даний час існує декілька видів профілактики цієї хвороби.

«Для профілактики в першу чергу треба знати про ймовірність інфікування. Чи знаходиться пацієнт у групи ризику. Група ризику – це всі медичні та косметологічні маніпуляції. Є також маніпуляції, які відбуваються кустарним методом, це нанесення татуажу, пірсингу - там, де пошкоджується слизова шкіри. Інфекція також передається через незахищений статевий контакт з особою, інфікованою вірусом гепатиту С», - зазначила лікар-інфекціоніст.

Найчастіше вірусом гепатиту С хворіють люди уразливих груп : наркозалежні, робітники комерційного сексу, чоловіки, які мають секс з чоловіками, підлітки груп найвищого ризику, особи, які перебувають у місцях позбавлення волі  та люди, які живуть з ВІЛ.

За результатами тестування за першу годину акції було виявлено з двадцяти  осіб двох первинних хворих на гепатит С. Цим людям була надана  консультація  та направлення до лікаря – інфекціоніста для подальшої діагностики та лікування. Лікування одного пацієнта за рахунок державних коштів на сьогоднішній день становить 120 тисяч тривень.

Марина Михальчук

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up