В’язні Бердичівської колонії №70 оголосили безстрокове голодування

В’язні Бердичівської колонії №70 оголосили безстрокове голодування
Сьогодні зранку редакцію газети "20 хвилин" повідомили про те, що усі в`язні Бердичівської колонії особливого режиму оголосили безстрокове голодування на знак протесту проти грубих порушень їхніх прав. Основна вимога – люстрація керівництва колонії. Про це повідомляють правозахисні організації та родичі засуджених.

Інформацію про масове голодування адміністрація колонії та зацікавлені особи намагаються приховати від громадськості та преси. Маємо достовірну інформацію про те, що прохання в`язнів про лікарську допомогу ігноруються. Серед них смертельно хворі, яких не лікують протягом декількох років. Імена поки що не розголошуємо з метою забезпечення безпеки засуджених.

Заяви, звернення засуджених до вищих органів влади або ігноруються, або не виходять зі стін адміністрації. Ставлення до засуджених у цій колонії просто тваринне – до засобів «перевиховання» включають грубе фізичне насилля. Офіційні підтвердження цих фактів поширені серед колег, правозахисних організацій та опублікуються пізніше.

Офіційні заяви проголодування у засуджених не приймають. В`язні масово нав`язують на себе пов`язки “Голодую». Протестуючих розсаджують по окремих камерах.

Відео дня

Про даний факт повідомлено начальнику Державної пенітенціарної служби України в Житомирській області Василю Бураку та Уповноваженій ВР України з прав людини Валерії Лутковської. Чекаємо конкретних дій по вирішенню цього питання.

Інформація про подальший перебіг ситуації висвітлюватиметься на сайті «20 хвилин».

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • chitach

    Яке актуальне слово люстрація, а особливо тепер перед виборами. Авжеш знайдеться кандидат який буде захищати в'язнів. Тільки перш за все треба розповісти людям,хто саме перебуває в тій в'язниці. Вбивці, гвалтівники, маніякі на совісті яких трупи батьків, дітей. В'язні, що отримали найвищу міру покарання за неодноразовий та досить жорстокий злочин. Цікаво, а як родичі їх жертв відносяться до їх вимог. Хтось про це думає.  Ви би краще захищали права сиріт, пенсіонерів, інвалідів і люстрували тих, хто змушує їх голодувати. Досить, вже амністія цього року випустила на вулиці країни сотні тисяч бандитів та убивць. Невже це єдина цінність нашого покоління.  Майте совість. Хай радіють, що їх утримують взагалі, годують за державні кошти, за кошти тих, хто постраждав від їх діяння.

    Божена Карпович reply chitach

    Люстрація повинна стосуватися усіх... Ця журналістка бореться не за їх звільнення на волю, а за кастрацію покидьків, які засіли на верхівках управління тюрмами, і наживаються на наших з вами грошах, які виділяються Державою для забезпечення ув'язнених.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up