Вони рятували нас. Тепер наша черга врятувати їх!

Вони рятували нас. Тепер наша черга врятувати їх!
Ми слідкуємо за новинами у галузі політики, цікавимось останніми змінами у житті зірок, але забуваємо про найвищу цінність – людське життя та здоров`я, зокрема, якщо ці цінності втрачено за нашу ж з вами свободу. Бійцям, що опинилися на межі життя і смерті, допомагають прості люди та громадські активісти.

12 серпня активістки громадської організації поїхали до Києва, щоб відвезти кошти тяжкопораненим бійцям АТО.  Допомогу збирали, як то кажуть, «всім миром»: хто приносив кошти до кабінету 108, що в Облдержадміністрації; хто скидав кошти на банківські картки, які знаходяться на руках у родичів поранених. Як зазначає громадська активістка Тетяна Постолатіна, дехто знаходив жінок на роботі, щоб передати 10-20 грн. на допомогу хлопцям.

Особливо жінок вразив вчинок пенсіонерки Світлани Бондар. Жінка два рази приносила до штабу власну пенсію до останньої копійчини.

Звичний для багатьох спосіб збору грошей у скриньки не використовують, адже так часто збирають гроші не для поранених, а собі у кишеню і роблять так не громадські організації, а підставні особи. А от кожен, хто приніс кошти до штабу громадської організації, може без особливих намагань знайти своє ім`я та суму внеску у списку, який ведеться для того, щоб люди бачили – їхні гроші дійсно йдуть на благо!

Відео дня

Цього разу 5 400 грн. відвозили Сергію Бабському, командиру взводу 95-тої аеромобільної бригади, що знаходиться у вкрай важкому стані. У БТР, в якому знаходилися вояки, потрапив снаряд, чоловік отримав контузію та опіки шкіри IV ступеню важкості.

Чоловік знаходиться при тямі і терпить страшенні муки. Щоб врятувати йому життя, необхідна реабілітація за кордоном. Жінок вразило те, що попри свій стан чоловік, який навіть говорити не в змозі, підвів голову на знак вдячності за те, що його не полишили у таку скрутну хвилину. Спочатку бійця лікували у гнійному відділенні лікарні, що на Госпітальній, 18 (Київ), хоча з такими пораненнями необхідне лікування в опіковому відділенні. Переведення чоловіка до опікового відділення домігся Олексій Андрушко, начальник відділу медицини катастроф та організації медичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров`я облдержадміністрації.

Окрім Сергія Бабського, термінової допомоги потребують Роман Огурківський, який отримав 85% опіку шкіри, та Михайло Рибак – хлопець з пораненням в голову вже два місяці знаходиться в комі.

Активістка громадської організації Людмила Блащук впевнена, що головне – це увага:

«Під госпіталем у Києві було безліч машин волонтерів, люди з усіх усюд привозили їжу та гроші, та головне навіть не це. Поранені відчувають надзвичайну потребу в увазі. У багатьох після серйозних травм та жаху, який вони пережили, починається серйозна депресія. Серед волонтерів є психологи, які допомагають хлопцям.

Ми маємо час зайти в кафе, поїхати на пікнік або у похід, читати газети, сидіти без кінця в мережі, відпочивати.

Друзі, провідайте хлопців у тяжку годину, якщо не маєте змоги поїхати до Києва, то хоча б виділіть хвилинку уваги тим,  хто проходить курс реабілітації у Житомирському військовому госпіталі. Зробіть так, щоб вони відчули себе потрібними. Не залишайте з бідою наодинці, адже вони поділилися з нами усім, що у них було!»

Реквізити для переказу коштів:

Михайло Рибак – 5168757269941714 (гривні)

5168757270475660 (євро)

5168757270508007 (долари)

Роман Огурківський – 5168757367245712

Сергій Бабський – 5168742013566082

Марія Шомко.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up