Відголоски війни: на Житомирщині чоловік виявив вибухонебезпечні предмети на пасовищі

Відголоски війни: на Житомирщині чоловік виявив вибухонебезпечні предмети на пасовищі

Як інформує У ДСНС в Житомирській області, 31 серпня група піротехнічних робіт обласного Управління ДСНС знищила 12 вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Усі боєприпаси було виявлено у Коростенському районі.

 

Зокрема перше повідомлення до Служби порятунку «101» надійшло із с. Гулянка від сільського голови. Місцеві жителі повідомили сільського голову про те, що проходячи повз поле вони виявили підозрілі предмети, присипані землею.

Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику, ідентифікували знахідки як 8 артилерійських снарядів калібром 76 мм часів минулих війн.

Подібний випадок стався і в с. Бехи того ж району. Випасаючи худобу на пасовищі, чоловік помітив на поверхні землі невідомі предмети, про що і сповістив рятувальників. Підозрілі знахідки виявились мінометними мінами калібром 82 мм часів минулих війн.

Відео дня

Рятувальники Житомирщини вкотре закликають громадян: помітивши вибухонебезпечний предмет або щось зовні схоже на нього – негайно телефонуйте за номером «101»! Не випробовуйте долю – не чіпайте його! В жодному разі не можна розбирати чи розпилювати боєприпаси. Самостійно не переносьте та не перекочуйте їх з місця на місце. Не збирайте та не здавайте такі предмети в металобрухт. Убезпечте від біди себе та своє оточення!  

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up