Увага! У Житомирі орудують автомобільні крадії

Увага! У Житомирі орудують автомобільні крадії

До "20 хвилин" звернулися читачі з повідомленням, що  у місті активізувалися автокрадії. 

Начальник прес-служби ГУНП в Житомирській області Алла Ващенко не підтвердила інформацію про те, що у Житомирі зросла кількість крадіжок з транспортних засобів. Як правило, це явище спостерігається влітку.

"Якщо ж брати Житомирську область загалом, то тут прослідковується збільшення крадіжок з автомобілів у порівнянні з попереднім роком. За 8 місяців попереднього року у області зафіксовано 307 крадіжок з транспортних засобів, тоді як  у цьому році їх кількість  досягла 572", - повідомила Алла Ващенко. 

Щоб не стати жертвами зловмисників дотримуйтеся ряду правил:

Відео дня
  1. Замикати машину потрібно не лише тоді, коли йдете по справах. Навіть на заправці, а особливо – тоді, коли щось сталось і треба перевірити авто чи поговорити з незнайомцем.
  2. Найгірше, що ви можете зробити для скла свого авто – залишити сумку, пакет, телефон чи реєстратор всередині. Навіть якщо «вийшли» на хвилинку. Річ, яка схожа на бодай трошки цінну – легка здобич для непрофесійних, але голодних злодіїв, оскільки дістати її дуже просто.
  3. Не залишайте ніяких цінних речей в салоні автомобіля. Ніколи.  За статистикою, найчастіше з автомобілів викрадають відеореєстратори, навігатори, планшети, фотоапарати, ноутбуки, сумки та валізи.
  4. Якщо ж можливості забрати річ, сумку, коробку чи валізу все-таки нема, перекладіть її у багажник ще до початку подорожі – аби уже після паркування не привертати зайву увагу перекладанням речей з салону в багажник.

  5. Намагайтесь не залишати авто без нагляду. Якщо ж залишаєте машину надовго – використовуйте платні автостоянки з охороною. «Чужі» номерні знаки у місті завжди привертають увагу. Для автозлодіїв – це сигнал, що в машині можуть бути цінні речі.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up