Учасники АТО відремонтували для ветеранів війни палату в лікарні. Відео

Учасники АТО відремонтували для ветеранів війни палату в лікарні. Відео
Спілка учасників і ветеранів АТО «Схід» відремонтувала в обласному госпіталі для ветеранів війни палату в неврологічному відділенні.

Бажання допомагати військовим таким чином виникло після того, як члени спілки особисто зіштовхнулися з лікуванням у шпиталі. Тому, пояснюють своє волевиявлення тим, що знають, яке важливе значення має для хлопців комфорт.

Сергій Медяник, голова обласної спілки учасників та ветеранів АТО «Схід»:

«Ідея її відкрити – це перейняття досвіду у наших старших товаришів зі спілки воїнів Афганістану. Це для реабілітації наших хлопців. Вона знаходиться в неврологічному відділенні. Є проблеми у хлопців і потрібно їх лікувати саме вже в неврологічному відділенні. Фінансово нам ніхто не допомагав. Нам допомагав підприємець Яремчук Олександр та депутат міської ради Гладун Сергій. Роботу зробили дуже швидко, десь протягом тижня».

Відео дня

За понад чотири місяці роботи спілка уперше робила ремонт палати. Та на цьому зупинятися не збираються: подальші роботи погоджуватимуть з головним лікарем закладу.

Зараз у госпіталі завдяки небайдужим бердичівлянам відремонтовано 14 палат. Для операційної шпиталю необхідне оснащення на суму 50 тисяч гривень.

Павло Журбенко, головний лікар госпіталю для ветеранів війни:

«Підключаються практично всі і мене як керівника закладу це радує, бо народ, держава, президент приділяють увагу хлопцям з АТО. Їм це дуже треба, щоб їхні психотравми звелись до мінімуму і щоб вони були соціально адаптовані до життя».

На сьогодні у обласному госпіталі для ветеранів війни пролікувалося понад 150 чоловік, у хірургії проводили операції з діставання осколків. З лютого місяця у закладі введено нову посаду психотерапевта.

Павло Журбенко, головний лікар госпіталю для ветеранів війни:

«Чому психотерапевта, бо психолога замало, а психіатра – чисто медикаментозне лікування – теж замало. А цей лікар суміщає у собі все. На жаль, це найбільша проблема зі здоровям. Є і інші проблеми. Якщо не лікуватись, то у 60-70 % це приводить до інвалідності через 10-15 років».

Долучається до ремонту госпіталю та покращення у ньому умов для пацієнтів і держава. Заміна вікон, обладнання на кухні, проведення поточних ремонтів – ті роботи, які уже зроблено.

Вдячні за поліпшення умов для належної реабілітації благодійникам ті, хто проходить тут лікування. Порівняти, кажуть, мають з чим, адже до Бердичева чимало хто з них лікувався як у Житомирі, так і в інших містах України.

Дмитро Тарасюк, учасник АТО, солдат: «У принципі, треба якось психологічно відпочити і відновити свої сили. Я вже демобілізувався, тут уже серце схопило. Хочу трошки підремонтуватися, бо все може бути, можуть ще раз призвати і далі піду захищати свою вітчизну. Ремонт мені дуже подобається, є всі зручності, дуже добре. Спілка учасників АТО, бачу, старається чимось нам допомогти, щоб було краще. Сподіваюсь, так і буде продовжуватись».

Зі слів головного лікаря госпіталю, уже незабаром 20 відсотків ліжок у шпиталі буде виділено для тих, хто ціною власного здоров'я відстоював цілісність та суверенітет Батьківщини.

За матеріалами ВІК

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up