У "Житомирводоканалі" пояснили, чим викликане екстрене хлорування води

У "Житомирводоканалі" пояснили, чим викликане екстрене хлорування води

Житомиряни часто скаржаться на жовтуватий колір води та її неприємний запах.

І не дивно, адже вода псується, біжучи по старих і іржавих трубах водопровідної системи. Особливо це було помітно після тривалого відключення води в Житомирі, внаслідок якого жовту воду було не те, що пити страшно, а навіть дивитися на неї.

 

26 вересня о 14. 30 в прес-центрі Житомирської міської ради відбувся брифінг заступника міського голови Олександра Фещенка та директора КП «Житомирводоканал» Андрія Нікітіна щодо необхідності екстреного хлорування води у Житомирі.

За словами Олександра Фещенка, роботи з промивання та дезінфекції мереж системи подачі та розподілу води в місті Житомирі будуть проводитися з з 06.00 години 27 вересня до 8.00 години 28 вересня. У цей проміжок часу відбуватиметься хлорування мереж, тому протягом зазначеного періоду користуватися водою дозволяється тільки для господарсько-побутових потреб, а пити її категорично забороняється.

«Ми робимо це оголошення у зв'язку з тим, що у нас немає витриманого терміну, який необхідний – це декілька днів, а якщо конкретніше, то 3 дні. Минулого тижня було відключення води на 2,5 дні. Тоді були проведені ремонтні роботи. А у зв'язку з різким похолоданням і наближенням зимового опалювального періоду, нам потрібно провести додаткове хлорування всіх мереж водоканалу», - резюмував  він.

Відео дня

Також до житомирян  звернувся і Андрій Нікітін, який пояснив причину жовтизни води. Він зауважив, що вода, вмираючи, виділяє марганець, а очисні споруди, що розраховані на нормальну воду, не можуть впоратися з усім цим брудом. Для боротьби з цим хлорують воду.

Андрій Нікітін пояснив і причину термінового хлорування води: "А термінове хлорування спричинене виявленням індикаторів бактерій, що можуть нести потенційну небезпеку для людей. За результатами аналізів у воді були висіяні “ентерококи” та “загальна каліформа”.  Вони не смертельні, але можуть викликати хвороби у дітей та людей з ослабленим імунітетом, тому ми хочемо це зупинити».

Тому на завершення прес-конференції він пообіцяв, що після хлорування обов’язково проведуть повторні аналізи, щоб зрозуміти, що житомиряни знаходяться у безпеці. 

Юлія Довбня

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up