У Житомирській області рятувальники зібрали та перевезли близько 10 т небезпечних пестицидів

У Житомирській області рятувальники зібрали та перевезли близько 10 т небезпечних пестицидів

За повідомленням У ДСНС в Житомирській області, 7 липня у с. Яроповичі Андрушівського району рятувальники виконали роботи з перевезення до спеціально відведеного місця пестицидів, які знаходилися під відкритим небом.

 Влада Андрушівщини завчасно попіклувалася про фахівців ДСНС, закупивши для них комплект засобів захисту шкіри та органів дихання. Завдяки цьому рятувальники змогли виконати цю важку роботу в умовах цілковитої безпеки.

 

Бійці ДСНС завантажили та перевезли близько 10 т пестицидів у рідкому і сухому стані. Усі зібрані речовини будуть тимчасово зберігатися на спеціально підготовленому складі, що у 300 м від відкритого майданчику. Доступ до складу будь-яких осіб заблокований. Там буде мінімізовано атмосферний вплив на залишки хімікатів, що допоможе виграти час для вирішення питання їх подальшої утилізації.

Відео дня

 

Після розпаду СРСР на території ліквідованих сільськогосподарських підприємств по всій області залишилися сотні тонн пестицидів – основних хімічних засобів боротьби з бур'янами та шкідниками. Вони зосереджені в аварійних та напівзруйнованих складах, а подекуди і під відкритим небом. На території Яроповицької сільської ради власники підприємств залишили їх безгосподарними просто посеред поля. Пізніше всі пестициди були зібрані, завантажені та складовані на окремому майданчику.  Коли припинилося фінансування, небезпечні залишки просто неможливо було вивезти. Як наслідок, виникла реальна проблема з їх утилізацією. Бочки, у яких вони зберігалися, зазнали розгерметизації, а місцеве населення на свій страх та ризик навіть забирало їх собі для різноманітних господарських потреб.   

 

Такі отрутохімікати можуть наносити серйозної шкоди людському здоров’ю. Особливо небезпечно допустити їхнє потрапляння до ґрунтових вод, що унеможливить використання селянами води з криниць.  

 

Заходи з очищення території області  від непридатних для використання хімічних засобів захисту рослин активно проводилися у 2012 році. Діяла загальнодержавна програма щодо вирішення цієї проблеми та виділялися державні кошти. На той час рятувальниками спільно з іншими організаціями було зібрано, перезатарено та вивезено для утилізації до Польщі більше 700 т пестицидів з десяти районів області. 

 

Влада Андрушівщини щиро подякувала фахівцям ДСНС за оперативно та якісно виконану роботу. Спільними зусиллями вдалося попіклуватися про безпеку людей та навколишнього середовища.  

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up