У Житомирі введуть безготівкову оплату проїзду в міському транспорті

У Житомирі введуть безготівкову оплату проїзду в міському транспорті
Система безготівкової оплати у міському транспорті вже давно функціонує у багатьох країнах, от і Україна намагається не відставати у впровадженні нових технологій.

Відомо, що до 2017 року планується удосконалення системи оплати проїзду міським електротранспортом шляхом впровадження електронних засобів безготівкової оплати. Така міра передбачена Постановою Кабміну від 20 січня 2015 №25.

Відповідні зміни внесено до Державної цільової програми розвитку міського електротранспорту на період до 2017 року. Встановлено, що безготівкова оплата проїзду передбачена для організації ефективного управління міським електротранспортом та використання його майнового комплексу.

Дмитро Ткачук – заступник Житомирського міського голови з питань діяльності виконавчих органів каже, що міська рада не орієнтується на Постанову, проте розглядає можливість встановлення єдиного електронного квитка, який фактично і стане варіантом вирішення і питання безготівкової оплати:

Відео дня

Окрім того, це введення передбачає забезпечення ряду інших функцій: це більш точний підрахунок пасажиропотоку і  можливість, здійснюючи пересадку, не платити повторно. Зараз ми розглядаємо пропозиції від 4-х компаній, нам надіслали кілька презентацій. На жаль, поки не можна сказати нічого конкретного щодо фінансової частини, бо не зрозуміло скільки це буде коштувати – процес непростий.

Пан Дмитро зазначив, що в найближчий місяць заплановано здійснити публічну зустріч з представниками цих компаній, аби детальніше обговорити як ця система буде працювати, які переваги, які додаткові можливості:

Бо насправді,  це майбутнє, яке дає можливість багато чого нашаровувати, включаючи систему пільг, з приводу яких зараз дуже багато проблем. Тому ми зараз, як ніколи, націлені закладати  кошти і в бюджет розвитку на впровадження цієї системи.  Відповідно, до кінця року можемо говорити про якийсь результат.

Про точні дати впровадження безготівкової оплати говорити, поки що, не доводиться, бо вона повністю не запроваджена ні в одному місті України. Дмитро Ткачук стверджує, що є лише старти у Вінниці, Львові, Києві та Дніпропетровську:

 Але  повного і єдиного (в усіх розуміннях цього слова) електронного квитка немає ніде. Є десь часткові речі, які не дають можливості відчути усі  переваги. Самі розробники системи стверджують, що лише на її становлення треба приблизно півроку, бо потрібно забезпечити можливість поповнювати картки (це можуть бути термінали, будки і т. д.), обладнання рухомого складу – це все ємкий процес. Прийняти рішення набагато простіше, а от забезпечити технічну сторону - недешево: від десятків мільйонів гривень.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up