У Житомирі вперше відсвяткували День кінолога

У Житомирі вперше відсвяткували День кінолога

У суботу 25 червня на базі факультету ветеринарної медицини ЖНАЕУ відбулося святкування Дня кінолога, яке тривало понад дві години.

 

Під час заходу відбулися показові виступи кінологів-прикордонників, представників кінологічного центру Головного управління Національної поліції України в Житомирській області, представників кінологічної спілки України, розплідника «Замкова гора», кінологів-студентів ЖНАЕУ та кінологів-любителів. Для шанувальників собак були організовані концерт, виставка-ярмарок кінологічної амуніції та кормів для своїх улюбленців. Для дітей були проведені конкурси.

-Цього року вперше в нашому місті з’явилась традиція відзначати День кінолога, адже для цього є всі можливості та потужна база, що сприяє розвитку кінології, а також ентузіазм викладачів та студентів факультету, – розповів ректор Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан.

Цей день святкували люди добрі, терплячі та обов'язкові. Іншою і не буває людина, яка виховує собаку. Собачий ніс відчуває запахи в десять тисяч раз сильніше людського, тому кінологічна служба не може бути замінена ніякими електронними засобами. А вже відповідальності в роботі добре навченому собаці не позичати. Так і живуть разом людина та собака, працюють, тренуються, а тепер і святкують.

Відео дня

Кінологічна служба охоплює майже всі структури правоохоронної системи. Кінолог готує службових собак для патрульної служби, охорони, пошуку вибухівки, вогнепальної зброї та наркотиків. Водночас ця професія є й покликанням, адже для кінолога однієї любові до тварин недостатньо, необхідні ще і безмежне терпіння, цілеспрямованість та сміливість, тому що реакції вихованців можуть бути непередбачуваними. Начальник кінологічної служби Житомирського прикордонного загону капітан Павло Осипчук зазначив, що спеціальні службові собаки затримують за рік більше 4-х кілограмів наркотичних речовин та зброї. Тільки за перший квартал 2016 року було вилучено 67 одиниць зброї та 10 кілограм вибухових речовин. Собаки навіть коли були в АТО, не боялися вибухів, на відміну від людини, вони не бояться артилерійського обстрілу та різних видів зброї, кожна собака має свій авторитет на державному кордоні.

Студенти гуртка «Кінолог» займаються із собаками в лабораторії кінології. На свято вони прийшли із собакою, яка має сертифікат «Друг героя». Ця собака пройшла тести за канадсько-українськомим проектом для реабілітації військовослужбовців після війни. Ініціаторами проекту стали організація «Ангели-охоронці України» та Ліга українок Канади. Українськими партнерами проекту є «Союз самаритян-кінологів України». Собака-терапевт лабрадор Санта психологічно розвантажує людину, знімає в неї стрес. Отже, людині разом із чотирилапим другом легше переносити негаразди, отримані на війні. Таких собак можна використовувати для лікування дітей, їх енергетичне поле позитивно впливає на людину. Собак навчили таким командам, які допомагають відчути людині, що вона потрібна, що за неї не забули. Таких чотирилапих утримує університет.

Інструктор службового собаківництва у Житомирському національному агроекологічному університеті Володимир Лойко наголосив, що кожен з учасників АТО, кожен зветеранів можуть звернутися до них та отримати допомогу – безкоштовно дресирувати собаку, спілкуватися та проходити реабілітацію за допомогою навчених собак, взяти собаку для себе тощо.

Невдовзі любителі собак зможуть офіційно займатися дресурою зі своїми улюбленцями. З вересня 2016 року на базі лабораторії кінології кафедри годівлі тварин і технології кормів Житомирського національного агроекологічного університету будуть відкриті курси кінологів. Житомирян запрошують за адресою: вулиця Корольова, 39, телефон 33-10-58, факультет ветеринарної медицини.

Учасникам свята на згадку подарували невеличкі сувеніри та вручили подяки.

Марина Михальчук

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up