У прокуратурі Житомирщини вчилися, як протидіяти корупції

У  прокуратурі Житомирщини вчилися, як протидіяти корупції

У прокуратурі Житомирської області під головуванням виконувача обов’язків прокурора області Олександра Білошицького відбувся навчально-практичний семінар на тему: «Практичні аспекти додержання вимог антикорупційного законодавства прокурорсько-слідчими працівниками та державними службовцями  органів прокуратури Житомирської області».

 

У заході взяли участь заступники прокурора області, начальники та прокурорсько-слідчі працівники структурних підрозділів апарату прокуратури області, керівництво місцевих прокуратур, а також державні службовці.

Керівництвом прокуратури області зазначено, що корупція в усіх її проявах є однією з найбільших внутрішніх проблем нашої держави. Працівники органів прокуратури мають не лише боротися з корупцією в державі, а й сумлінно виконувати вимоги антикорупційного законодавства та бути готовим прозвітувати про власну діяльність і майновий стан не лише перед спеціально уповноваженими органами чи керівництвом, а й громадськістю.

На семінарі обговорено головні аспекти та актуальні питання виконання нового антикорупційного законодавства щодо доброчесності прокурорських працівників, запобігання корупційним та пов’язаним з корупцією правопорушенням, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, відкритості і прозорості у діяльності органів прокуратури. Також наголошено на передбаченій чинним законодавством відповідальності за корупційні правопорушення.

Відео дня

Водночас, особливу увагу приділено практичним питанням виконання вимог Закону України «Про запобігання корупції» щодо заповнення електронних декларацій прокурорсько-слідчими працівниками та державними службовцями органів прокуратури Житомирської області.
       Підсумовуючи навчання прокурорських працівників, виконувач обов’язків прокурора області Олександр Білошицький наголосив, що керівництвом прокуратури області і надалі вживатимуться рішучі і вичерпні заходи з протидії корупції серед посадовців державних органів. Такою ж принципово безкомпромісною є позиція і щодо будь-яких корупційних проявів у власних рядах. Лише таким чином можна зміцнити авторитет та повернути довіру громадськості до відомства.      

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up