У місті Попасному піротехніки вилучили та знешкодили 2 реактивних снаряди установки БМ-21 (Град)

У місті Попасному піротехніки вилучили та знешкодили 2 реактивних снаряди установки БМ-21 (Град)
“Піротехніки ДСНС України, від моменту звільнення міст та селищ Донбасу, розпочали роботи щодо виявлення та знешкодження “неприємних сюрпризів”, які залишили по собі терористи.

І, незважаючи на те, що піротехнічні розрахунки, працюють вже майже три місяці – починаючи з 6 липня, проте роботи хлопцям вистачає. Адже наші “російські брати” постійно встановлюють все нові й нові “подарунки” для мирного населення”, - повідомив Голова ДСНС України Сергій Бочковський.

Як розповів Голова Служби, особливо неспокійним як для піротехніків, так і для мирних жителів міста Попасного Луганської області був ранок 30 вересня. Починаючи з 09:35 з території міста Ірміно (Луганська область), підконтрольного бойовикам, з реактивної системи залпового вогню "Град" був проведений обстріл міста Попасного. Терористи здійснили близько 15 пострілів, снаряди летіли у житлові будинки, адміністративні будівлі та навіть навчальні заклади.

“Два реактивних снаряди установки БМ-21 (ГРАД) потрапили у житловий масив та не розірвалися. Один снаряд поцілив у продовольчий магазин, що знаходився біля центру міста, а інший – знаходився поблизу загальноосвітньої школи. Піротехнічний розрахунок ДСНС України під керівництвом підполковника служби цивільного захисту Олега Нікольчука, оперативно прибув до місць знаходження снарядів. Піротехніки здійснили заходи щодо вилучення та знешкодження цих снарядів.

Відео дня

На щастя, постраждалих немає. Завдяки злагодженій роботі піротехніків, життю як школярів, так і мешканців міста ці снаряди вже не загрожують”,- зазначив Сергій Бочковський.

Нагадаємо, починаючи з 6 липня 2014 року, піротехнічні розрахунки ДСНС України виявили та вилучили 20587 одиниць боєприпасів, з них: артилерійських снарядів - 2257; мінометних мін – 1419; бойових гранат та мін - 2022; реактивних боєприпасів - 369; інших вибухонебезпечних предметів – 14520.

Всього перевірено на наявність вибухонебезпечних предметів 952 адміністративних споруди та інших будівель, ділянки території загальною площею – 1326,9 га. та ділянки акваторії загальною площею – 37,5 га.

За повідомленням прес-служби ДСНС України

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up