Таємного покупця від «20 хвилин» хотіли вигнати з житомирського кафе

Таємного покупця від «20 хвилин» хотіли вигнати з житомирського кафе

У Житомирі багато легендарних пабів, кнайп, барів, кафе, ресторанів. Зрештою, як їх зараз модно величати ? Фразу «хліба і видовищ» у нашому місті сприйняли серйозно. І створили безліч закладів, куди цікаво зайти, подивитися, але про чесність інколи забувають. Редакція «20 хвилин» вже за традицією продовжує відправляти таємних покупців на ревізію…

Справи з перевіркою ваги страв у закладах громадського харчування в Житомирі не дуже втішні, бо лише кілька ресторанів та кафе мають переносні ваги. А чи перевіряють прилад регулярно – взагалі невідомо. У кризовий час такі заклади мають бути лояльнішими до клієнта, ніж зазвичай. Однак вони не завжди готові завойовувати прихильність нових відвідувачів.

Паб «Ланселот»

Цього тижня «брутальне» полювання на справедливість почалося з паба «Ланселот» на вулиці Покровській (в минулому Щорса). Щоб смачненько попоїсти, наш таємний покупець замовив страву зі свинини «Фані Кабані», якої, згідно з меню, мало бути 350 г. Не мало, не багато.

Відео дня

На прохання переважити тут офіціант спокійно погодився. Коли ваги винесли, адекватність офіціанта кудись поділася. Мабуть, він хвилювався, бо ложка з тарілки упала прямо перед столиком нашого ревізора. Як би не було прикро, але він підняв її та почав перекладати (навіть не помінявши на чисту) замовлену страву на тарілку з вагами. Картопля чомусь теж «поспішила» з тарілки слідом за ложкою мабуть, їй щось там не сподобалося, але вона знову «відправилася» до тарілки. Все ж таки на екрані виявилося 365 г, що на 15 г більше, ніж очікувалося. У ту ж хвилину офіціант поскаржився на погане самопочуття, що, можливо, і спричинило різке падіння навколо однієї страви. Смачно чи ні – не знаємо, бо страву «з підлоги» їсти не стали.

Лаунж-ресторан «Барбарис»

Заклад, який об’єднує два зовсім різні формати – денну і нічну атмосферу – ми не могли обминути. Лаунж-ресторан «Барбарис» у Житомирі розташований в центрі міста, на головній вулиці, в приміщенні кінотеатру «Україна». Цей заклад вражає своєю унікальністю. Завітавши туди, наш таємний ревізор замовив рис з овочами та картоплю з часником, зеленню і сиром пармезан. Вага обох страв в меню однакова – по 150 г.

Переважити замовлення тут люб’язно погодилися. Після переважування цей ресторан нас трохи розчарував. Чомусь заклад такої репутації обважує. Сумно, але вага картоплі була на 11 г менше, а рису аж на 24 г, ніж заявлено в меню. Такого не очікував ніхто. Офіціант вибачився і пообіцяв, що такого більше не повториться. Таємному покупцеві запропонували переробити страву, але через брак часу він відмовився. Що ж, смачно, трохи неприємно, але вартість цих страв йому в рахунок не включили.

Гастропаб №1

Назва цього закладу означає звичайний паб, але з незвичайними гастрономічними задоволеннями. «Паб №1», до речі, знаходиться на Київській.

Для перевірки таємний експерт замовив класичну страву: деруни з грибами і сметаною, які мали принести задоволення клієнту у цілих 300 г. Треба сказати, що вітчизняному «пабоклієнту» не варто жалітися на якість їжі: у багатьох закладах англійської та ірландської кухні до хорошого і якісного пива часто додається непоганий шеф-кухар, який частує гостей смачною і недешевою їжею.

Наш редакційний ревізор за традицією попросив переважити та зробити страві фотосесію. Як результат, навіть на 112 грамів більше, а це означає, що щедрість кухаря не знає меж.

Бар

На тій же Покровській знаходиться Бар. Для перевірки таємний експерт замовив класичні страви, котрі обожнюють буквально всі – вареники з капустою, вага яких 150\15 г у меню, та пельмені вагою 180\15 г.

Прохання переважити виконали, і страва, наче мандрівник, знову відправилася на кухню. Як доказ, надали фото, на якому дисплей видно не чітко. Офіціант пожалівся, що ваги дуже старі, тому і фото вийшло неякісне. Жаль, така неприємність, хотілось переконатися у правдивості зазначеної ваги, а тут – зась!

Хоча офіціант запевняв, що вареників було 250 г, а пельменів – 300 г, наш ревізор візуально не повірив цьому, тому пішов із закладу хоч і ситим, але незадоволеним, бо доказів, що у страві була заявлена вага, немає.

Ресторан «Корчма»

Подейкують, що ресторан «Корчма» – це ідеальне місце для кожного українця. Недовго думаючи, ми вирішили відправити нашого редакційного ревізора саме до цього закладу по вулиці Михайла Грушевського (в минулому – Котовського). Для ревізії та втамування голоду таємний покупець замовив млинці з маком та сметаною. Заявлена вага десерту – 150\50 г.

А тепер перейдемо до солоденького з перцем..

На прохання дати переносні ваги та переважити, офіціантка з ображеним виглядом і жорсткістю (як відзначив наш ревізор) відповіла, що такого прохання не виконає, і мовчки забрала готову страву зі столика ревізора.

У соцмережах адміністрація ресторану запевняє, що там на гостей чекають смачні страви, гостинність, хороша атмосфера та якісний сервіс. З обіцяного правда лише те, що атмосфера дійсно незабутня.

Після того як страви забрали, пройшло 10 хвилин, а офіціант все не поверталась. Наш ревізор вже засмутився і чекав приходу хоча б адміністрації закладу. Радувало лише те, що не забрали каву, бо враження і так не з приємних. Через деякий час офіціантка повернулась (очевидно, з наради) і передала коментар адміністратора, що ваги нам ніхто не винесе, фото не буде і взагалі – ніякого спілкування.

Що ж, репутація закладу тане ще в його стінах. Такого хамства наші ревізори ще не бачили. Виходить, що «Корчма»  зовсім не з українською душею, бо українці щирі та відкриті для спілкування. Певно, «якісному» сервісу ресторану є що приховувати.

Ну а ми й надалі продовжимо перевіряти на чесність заклади громадського харчування, бо кожен житомирянин має право знати, за що він платить і чим може обернутися таке частування.

Марина Михальчук

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Анонім

    У Вадима Абрамова тоже есть тайные покупатели. И Вадим Абрамов, между прочем, был в Житомире.
  • Трохимишин Іван

    А що за Бар по Покровській? Де точно знаходиться?

    Михальчук Марина reply Трохимишин Іван

    Покровська 6А
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up