Смуга перешкод на подвір’ї багатоповерхівки

Смуга перешкод на подвір’ї багатоповерхівки
Зруйнованих доріг у Житомирі чимало. Ями та вибоїни вже давно не дивують місцевих водіїв, однак звикнути до них неможливо. У приватному секторі взагалі жалюгідна ситуація. На запитання, чому дороги не ремонтуються, відповідь завжди одна: не вистачає фінансування.

Жителі будинку за адресою проспект Миру, 9 звикли до того, що ямкового ремонту асфальтного покриття дороги, який час від часу робили у минулому, надовго не вистачає. І дорога, і тротуар уже давно перетворилися на місиво щебню з брудною землею. Люди не розуміють, за що вони платять кошти, адже роботи не виконуються, а після останнього підняття комунальних тарифів у два, а то й більше рази, грошей катастрофічно не вистачає.

«Тільки виходиш з під’їзду, одразу потрапляєш у калюжу. Вибоїни на дорозі просто жахливі, на підборах взагалі не можливо ходити. Про те, щоб дітям можна було гратися, кататися на велосипеді або роликах, узагалі не може бути і мови, – каже жителька будинку на проспекті Миру, 9 Інна.

Мешканці будинку зверталися до керівництва ЖБК № 2, але реакції ніякої. Єдине, що вони зробили для нашого будинку, то привезли пісок для дитячого майданчика. А все інше жителі будинку роблять за свій рахунок та кошти спонсорів.

Відео дня

За поясненнями журналіст «20 хвилин» звернулася безпосередньо до керівництва ЖБК (житлово-будівельний кооператив).

Там розповіли, що фінансування, яке отримують ЖБК, у порівнянні з коштами, які міська рада виділяє на ВЖРЕПи, можна вважати копійками. Фактично, ЖБК існують ще з часів Радянського Союзу і їхня політика суттєво не змінилась – громадяни повинні фінансово подбати про те, щоб територія, на якій вони мешкають, була облаштована для проживання. Зі своєї сторони повинні забезпечити виконання робіт за рахунок робітничих бригад, які виконують замовлення жильців.

«Ми дороги не ремонтуємо. У нас навіть по цьому питанню не закладений кошторис. Ми писали відповідні листи на міську раду, але це все залежить від планування бюджету щодо капітального ремонту доріг. Кожен рік ми надаємо перелік об’єктів на капітальний ремонт, у тому числі і на прибудинкову територію. Але за  якими критеріями обирає міськрада, який об’єкт буде відремонтований, ми не можемо пояснити.

У тому році відремонтували об’єкти на проспекті Миру, 19 і 25, повинні ще були відремонтувати територію на проспекті Миру, 23, але його ще не починали. Нас навіть не сповіщають про об’єкти, які будуть ремонтуватися. Звичайно ж, якщо ми можемо допомогти фінансово – допомагаємо, проте коштів не вистачає, адже таких об’єктів лише по одному округу досить значна кількість. Ми б ремонтували за свої кошти, але 500 метрів асфальту коштував приблизно 98 тис. грн. І для кооперативу це просто непід’ємна сума», – зазначив головний інженер ЖБК № 2 Геннадій Шефлер.

Дороги та навколобудинкова територія – не єдина проблема будинку № 9 на проспекті Миру, але жителі будинку хочуть, щоб вирішили хоча б це питання.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут…
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up