Прокурору Житомирщини соромно за підлеглих

Прокурору Житомирщини соромно за підлеглих
Прокурор Житомирської області Дмитро Лубчук нарешті публічно прозвітував про перші місяці своєї роботи на займаній посаді. З відповідною вимогою активісти звернулися до нього ще два тижні тому і увесь цей час Лубчук готувався відповісти на запитання стосовно найбільш резонансних справ.

На початку  зустрічі з громадськістю він пояснив, що абсолютно про все, що встиг зробити говорити не буде, але готовий відповісти на вже озвучені попередньо й нові питання.

«Я скажу вам одне - ми тут не спимо. Працюємо. І громадськості не цураємося. У нас є мільйонні провадження, 60 корупційних протоколів. Треба будуть ще якісь показники – надамо», - пояснив Лубчук.

Втім, подальше спілкування засвідчило зворотнє - більшість справ досі не розкриті, а підлеглі прокурора навіть за два тижні не змогли добре підготуватися та погано орієнтуються у справах.

Відео дня

Крім цього, часто активістам пропонували надати довідкову інформацію, якісь матеріали та докази, які пообіцяли долучити до справ, якими прокуратура займається ще з осені минулого року.

«Хто готувався по цьому питанню? - питав Лубчук у співробітників прокуратури, аби ті все ж пояснили присутнім, на якому етапі та чи інша справа.  - Мені соромно тут сидіти. Соромно за своїх. Чого ви тут мурижитесь? Чого я маю за вас червоніти? Я після цієї зустрічі перегляну ваші посадові обов’язки».

Така реакція керівника аж ніяк не вплинула на подальший хід роз’яснень і фактично усі питання активістів залишилися без чіткої відповіді.

Зокрема, Дмитро Ткачук попросив розповісти, яка зараз ситуація по 20 справах, де йдеться про побиття та залякування активістів місцевого Майдану. Винних знайшли лише в одній справі, а по решті фактів місяцями йдуть якісь розслідування і навіть нема підозрюваних.

Ще в одній справі - підпал магазину активістки Майдану, начебто мають потенційних підозрюваних, але жінці кілька днів тому прислали відповідь, що справу закрили ще в липні. Співробітники прокуратури почали на це виправдовуватися, що по тій справі досі працюють.

Активіст Юлія Демчук озвучила ряд питань, які теж місяцями знаходяться на розгляді прокуратури - про екс-начальника УМВС в Житомирській області, який виконував взимку злочинні накази, начальника житомирського "Беркуту", який разом з бійцями спецпідрозділу перебував на столичному Майдані, а зараз працює у відділі кадрів управління, а не несе відповідальність за свої дії.

Демчук нагадала і про Анатолія Чумаченка, який був у статусі в.о. прокурора області і перевищив повноваження та направляв у квітні до активістів сумнівну групу озброєних осіб, особи яких досі не встановлені, а справою займається міліція по факту незаконного носіння зброї.

Юлія Демчук поставила під сумнів наявність якоїсь актуальності справ для працівників прокуратури. В контексті цього намагалася дізнатися подробиці по справі із незаконною передачею виконкомом землі ПП "Олеся", яку потім передали під скандальне будівництво АТБ. Однак, пояснили лишень, що справу таки перекваліфікували і слідство триває.

Загалом, виходячи з ситуації, Лубчук пообіцяв навести порядок у справах і протягом вересня взятися за їх розгляд.

Юлія Демусь.

За матеріалами Першого житомирського.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up