Прокуратура каже, що, відбираючи квартиру у добросовісного набувача, захищає права «чорнобильців»

Прокуратура каже, що, відбираючи квартиру у добросовісного набувача, захищає права «чорнобильців»
На інтернет-сайті газети «20 хвилин» 18 серпня розміщено інформацію, в якій йдеться про те, що прокуратура м. Житомира, на думку автора, через суд намагається незаконно заволодіти квартирами у будинку № 21 по вул. Народицькій. У зв’язку з цим прокуратура вважає за необхідне повідомити наступне.

Прокуратура м. Житомира захищає житлові права «чорнобильців»

Квартири, які названі в інформації, побудовані КП «Житомирбудзамовник» Житомирської міськради на виконання державної програми «Забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». На спорудження житла з державного бюджету виділено майже 3 млн грн.

Відповідно до укладеного договору, 10 квартир призначались для громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (газета «20 хвилин»: насправді, відповідно до договору Управлінню мала бути надана певна площа, а не конкретні квартири).

Відео дня

Однак, комунальне підприємство привласнило квартири у новобудові та перепродало їх іншим особам. Відповідно, сім’ї «чорнобильців» залишились без житла, збудованого за бюджетні кошти.

Прокуратура м. Житомира стала на захист житлових прав пільговиків і звернулась до суду з позовними заявами в інтересах держави в особі правонаступника забудовника - департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації про визнання недійсними договорів купівлі-продажу квартир.

На даний час частину позовних заяв судом задоволено та визнано недійсними договори купівлі – продажу двох квартир. Ще три позови прокуратури м. Житомира перебувають на розгляді у суді.

Прес-служба прокуратури м. Житомира.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (23)
  • Олег

    Дело Яныка живет! В Житомирской прокуратуре.

    Пользуются ситуацией, когда не до них. Пора ребят на вынос вслед за батей.
  • Павло

    Не впевнений, що продажні судді та прокурори звернуть увагу на статтю.  Та хотілось би їм нагадати, що вони намагаються відібрати чесно зароблене та куплене житло у родин, у яких нічого більше не залишиться. Вони будуть стояти до кінця. Люди!!! Якщо у вас є бодай крапля розуму – зупиніться. Не доводьте до кровопролиття. Не забирайте в родин їхнє житло.
  • Спілка ветеранів праці

    Невже в наш час (після революції гідності) таке може бути? Як можна викинути на вулицю сім"ю з 5-ти річною дитинкою?  Чому  прокуратура і органи влади допускають таке "кричаще" беззаконня? Ми вважаємо, що всі підстави є для того, щоб квартира залишилась у власності цієї сім"ї! А якщо комусь кортить забрати - то нехай відшкодують людям всі витрати на придбання квартир, ремонт та ще й моральний збиток! Підтримуємо цю сім'ю!

    Игорь Безносюк reply Спілка ветеранів праці

    Тому що прокуратура Житомира і є ініціатором того, щоб викинули на вулицю декілька десятків людей і дітей, які законно придбали квартири!!! Прокуратура Житомира не захищає права громадян всупереч закону України про прокуратуру!!!
  • Ксения

    Когда же будет порядок в Украине????? пока наши парни погибают защищая честь Родины -кто то набивает карманы деньгами подтасовывают документы и беззаконно выганяют  семьи на улицу.....Беспредел!!!!! Уважаемые чиновнички-мажорчики ,если вы ещё остались людьми......побойтесь Бога,примите хоть раз правильное ПО ЗАКОНУ решение  ОСТАВЬТЕ СЕМЬЯМ КВАРТИРЫ!!!!! ......
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up