Податкова перешкоджає діяльності підприємців

Податкова перешкоджає діяльності підприємців
У приміщенні Житомирської об'єднаної державної податкової інспекції ГУ Міндоходів у Житомирській області, 22 жовтня відбулося громадське обговорення про проблеми в бізнесі, на якому були присутні представники громадських організацій Житомира. Роботодавців на обговорення не було запрошено.

На початку зустрічі, виконуюча обов’язки начальника Житомирської об’єднаної державної податкової інспекції Лілія Сковлюк презентувала роботу податкової та зазначила, що всі питання обговоряться, дослухаються і по можливості будуть вирішені.

«На сьогоднішній день нашим головним завданням є наповнення коштів до місцевого і державного бюджету. Наша служба єдина структура в державі, яка займається цим питанням. У Житомирі та Житомирському районі перебуває 11 457 юридичних осіб.

Починаючи з вересня місяця, нам вдалося виконати планові показники, як до місцевого бюджету так і до державного. Також зараз спростилася процедура подачі документів для платників податків, тепер їх можна подавати в електронном вигляді і 98 % підприємців обрали такий варіант», - зазначила Лілія Сковлюк.

Відео дня

При цьому, виконуюча обов'язки начальника інспекції з гордістю заявила про те, що її інспекція не прийняла жодної декларації у підприємств «тіньовіків» та схемників, скромно замовчавши відповідь на питання, яким чином це відбувалось. 

У ході подальшої активної дискусії громадськість поцікавилася про те, які «податкові ями» та «схеми ухилення» викрито службою, які зусилля прикладено для цього та  як в межах правового поля доведено несплату податків  такими несумлінними платниками.

На що податківці відповіли, що в Житомирі виявили підприємства, які використовують «тіньові схеми» та ведуть незаконну діяльність. Як виявилося, одним із таких підприємств є компанія по наданню послуг  поповнення карток мобільного зв'язку. Коли наче б то незаконні дії викрилися, податкова розірвала договір про визнання електронних документів з даним підприємством в односторонньому порядку згідно з вимогами чинного законодавства.

Обгрунтувавши розірвання договору відсутністю підприємства за місцезнаходженням, при цьому знову замовчавши, що здійснено це всупереч вимогам чинного законодавства та умов договору щодо його розірвання в односторонньому порядку зважаючи на приписи ст.19 ЗУ «Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб підприємців».

Цікавим є те, що у підприємства місце реєстрації не змінювалось, діяльність ведеться за місцем реєстрації, що відомо податківцям, оскільки саме на їхню адресу вони надсилають численні безпідставні запити та здійснюють виходи на перевірки.  

Коли Лілію Сковлюк попросили назвати «недобросовісне» підприємство, вона відмовилася  його називати, а на питання про законність і підставу дій вчинених щодо даного підприємства, так і не змогла надати відповідь.

На питання, які дії велися зі сторони службової структури, відповіла: «В кінці вересня ми надали наказ на проведення перевірки, але керівництво підприємства нас не пустило».

Суди першої та другої інстанції, перевіривши всі обставини справи, керуючись нормами матеріального та процесуально права, скасували рішення суб'єкту владних повноважень та визнали їхні дії протиправним, щодо  призначення позапланової перевірки.

Не було озвучено й той факт, що директору підприємства, після звернення ним до прокуратури, Головним Управлінням Міндоходів у Житомирській області  було надіслано лист, де повідомлялося, що вищезазначений наказ «не відповідає деяким нормативним документам та містить технічні помилки», що свідчить про його нікчемність.

Як виявилося далі, підприємцю надійшло повідомлення від державної реєстраційної служби, з вимогою підтвердити місце реєстрації юридичної особи у встановлений термін. Відповідно до законодавства України, орган реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців направляє таке повідомлення на запит з податкової про відсутність юридичної особи за місцем знаходження. За встановленими правилами, щоб зробити такий висновок працівники податкової зобов'язані приходити на місце реєстрації юридичної особи та встановлювати цей факт.

Коли співробітник податкової приходять на підприємство і керівника немає на місці, можливо саме в той момент як він від'їхав по нагальних питання, відразу записують, що діяльність за місцезнаходженням не виявлено. Хоча по закону ніде не вказано, що керівники та штатні працівники зобов'язані перебувати на робочому місці цілий день.

Працівники податкових органів провели перевірку суб’єкта підприємництва з питань, які не входять до їх повноважень та безпідставно вимагали дозвільні документи та інформацію про господарську діяльність підприємця. Дії податкової позбавили підприємця подавати податкову звітність в електронному та паперовому вигляді, оскільки податкова автоматично блокує електронну заяву, а в паперовому варіанті знаходить технічні помилки, навіть якщо це буде один неправильно поставлений розділовий знак.

Таким чином, податкова інспекція штучно створила перешкоди та унеможливила діяльність даного підприємства, тим самим руйнуючи ділову репутацію надання послуг на ринку України.  

Прикриваючись руйнуванням «тіньових схем», посадові особи податкової продовжують безпідставність своїх дій та намагаються побудувати вже нові податкові корупційні схеми.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up