У Житомирі вручили перші паспорти у вигляді id – карток. Фото

У Житомирі вручили перші паспорти у вигляді id – карток. Фото
У вівторок, 9 лютого, перші 20 осіб, які досягли 16 – річного віку отримали українські паспорти нового зразка у вигляді ID-картки.

Вручення нових документів відбулося  в приміщенні Житомирської обласної державної адміністрації.

Паспорти нового зразка громадяни, яким виповнилося 16 років, урочисто отримали з рук заступника голови Житомирської обласної державної адміністрації Ярослава Лагути.

«Я всіх вітаю з цією подією. Ми маємо наближатись до європейських цінностей і поширювати їх у нашій державі. Ви стаєте повноправними громадянами нашої країни і несете відповідальність разом з нами за долю українського народу. Тому це дуже символічна і важлива мить у вашому житті. Я переконаний, що це тільки початок у переході до зручного документообігу. Вірю в те, що найближчими роками на цій картці буде набагато більше інформації, ніж просто посвідчення особи», зазначив Ярослав Лагута.

Відео дня

Разом з заступником голови ОДА були присутні: керуючий справами Житомирської обласної  ради Іван Толочко та голова Державної міграційної служби у Житомирській області Олександр Радько.

«Ця електронна система дасть вам можливість замовляти адміністративні послуги без візиту в державні установи. Поки що, такі картки видаються тільки 16-річним, що свідчить про високу довіру уряду до вас, бо молодь є цвітом нації. І у ваших руках майбутнє нашої держави», відзначив Олександр Радько.

Також своїми сподіваннями, від паспорта нового зразка поділилася одна із щасливиць Катерина Базилюк.

 «Я дуже задоволена, що отримала id – картку. Вона мені дуже подобається, адже вміщає всю потрібну інформацію для нашого життя. Я сподіваюся, що незабаром буде додаткова інформація про резус крові, що допоможе у невідкладних медичних ситуаціях. Також завдяки їй я збираюся подорожувати за кордоном», ділиться враженнями Катерина Базилюк.

Нині на Житомирщині паспорт нового зразка можна оформити у Богунському та Корольовському районних відділах м. Житомира та ще семи районних підрозділах міграційної служби області, а саме: у Бердичівському, Новоград – Волинському, Коростенському, Коростишівському, Малинському і Попільнянському районах. 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:13 Малинський відділ УДМС у Житомирській області змінив адресу 13:03 Робота є: 14 підприємств Житомирщини шукають верстатників 12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up