На Донбас увійшли "зелені чоловічки"

На Донбас увійшли "зелені чоловічки"
Інтернет стрясла новина про вторгнення російських військ на територію Україну. Мова йде про просування на 40 кілометрів від кордонів. Повідомлення з Донбасу свідчать, що Росія веде прямий наступ у Донецькій та Луганській областях України.

Зокрема, про це заявила речник Державного департаменту США Джен Псакі.

"Були повідомлення про додаткові колони російських танків, ракетні обстріли і бронетехніку, які кидають проти громадян у південно-східній Україні. Ми також бачили повідомлення про обстріли сепаратистами житлових районів у прибережних містах між кордоном (з Росією) і Маріуполі", - зазначила вона.

"Ми бачили повідомлення про важкі бої і обстріли у районі міста та аеропорту у Донецьку. Ці вторгнення вказують на прямий російський контрнаступ, який ведеться у Донецькій і Луганській областях", – сказала Псакі.

Відео дня

В той же час  в ефірі 5 каналу омандир 5-ї спецроти "Донецьк" батальйону "Дніпро-1" Володимир Шилов повідомив, що портове місто Новоазовськ, що знаходиться неподалік від кордону з РФ, захоплене російськими військами.

"Наразі місто Новоазовськ захоплене російськими військами, заблоковане танками. Виїзд мешканцям з нього заборонений. На завтра, згідно з повідомленнями російських військових, запланована зачистка міста", - сказав він.

Шилов зазначив, що ця інформація у нього від його бійця, який знаходиться на блокпосту в Маріуполі, а також від міліціонерів, які знаходилися в Новоазовську.

"Новоазовський райвідділ евакуйований в Маріуполь. Але відбуваються дивні речі. Маріупольська міліція за наявності зброї, склад якої знаходиться в одному з райвідділів, не озброєна", - додав він.

Крім того радник міністра внутрішніх справ Зорян #Шкіряк наголосив, що вторгнення російських військ в Україну відбувається у кількох напрямках.

"Треба наголосити на тому, що відбулося повномасштабне військове вторгнення ЗС #РФ на територію України. Воно відбувається по кількох напрямках. І сьогодні своїми діями Генштаб Росії намагається розпорошити сили бійців #АТО, щоб взяти під контроль населені пункти на Донбасі", - сказав він.

Українці тим часом вже встигли вивести у топ Твіттера хештег #RussiaInvadedUkraine (Росія вторглася в Україну)

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up