Міська цільова програма "е-Місто" розширює спектр послуг

Міська цільова програма "е-Місто" розширює спектр послуг

Переведення в електронну форму публічних послуг, які надаються громадянам та бізнесу триває. 

Як повідомили на сайті Житомирської міської ради, цільова програма перш за все направлена на підвищення рівня впливу громадян на управління містом та зробити діяльність міської ради прозорою.

 «Основна мета цієї програми – формування ефективної системи муніципального управління, вдосконалення процедур та розширення кількості електронних сервісів для мешканців міста. Щомісяця відкриваються декілька нових послуг за допомогою електронного урядування в рамках програми «е-Місто». Людина зараз може дома з комп’ютера подати документи, потім прийти і отримати необхідну довідку», - зазначає перший заступник міського голови Олексій Ясюнецький.
 
Житомиряни вже можуть отримати на порталі iGov.org.ua наступні послуги:
 
  • для багатодітних сімей: надання статусу багатодітної родини, внесення до банку даних; надання довідки про перебування в єдиному банку даних; виведення з єдиного банку даних; внесення змін даних, постановка на чергу для отримання путівки на оздоровлення.
  • надання довідок незайнятому населенню про наявність/відсутність земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства.
  • видача копій, витягів розпорядження міського голови, рішень, прийнятих міською радою та виконавчим комітетом.
  • а також подати звернення до міського голови.
За словами начальника ЦНАП Сюзанни Галецької, ці послуги активні і працюють. Електронний документообіг також зменшить черги у самому центрі і спростить процес отримання послуги.
«Механізм користування порталом дуже простий – людина подає заявку в електронному вигляді, отримує лист з інформацією де і коли вона може отримати потрібну довідку. Завдяки цьому скорочується час громадянина на отримання документів. Обирати можна як за послугою, так і за установою або місцем проживання», - підкреслює Сюзанна Галецька.  
 
Повний перелік послуг, який надає центр, можна поживитися за посиланням http://zt-rada.gov.ua/pages/p8208. Кожна послуга має інформаційну картку, в якій розписано, який перелік документів необхідний і порядок виконання саме цієї послуги.
 
Найближчим часом планується перевести в електронний формат послуги у земельній сфері.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up