Через неналежну безпеку працю в ТОВ «Інтервуд ЛТД» його працівникові ампутували пальці

Через неналежну безпеку працю в ТОВ «Інтервуд ЛТД» його працівникові ампутували пальці
Територіальним управлінням Держгірпромнагляду в Житомирській області закінчено розслідування нещасного випадку, який стався із підсобним робітником ТОВ «Інтервуд ЛТД» (Житомирська область, Олевський район, смт. Нові Білокоровичі, вул. Олімпік, 1) Яковенко С.В.

30 березня поточного року під час розпилювання брусків на деревообробному верстаті, ліва рука потерпілої потрапила під пилку верстата, внаслідок чого Яковенко С.В. отримала важку травму лівої кисті, травмампутацію I-IV пальців та п’ясних кісток на рівні проксимальних відділів, відкритий уламковий перелом кістки зі зміщенням ІІІ ст., різано-рвану рану кисті та середньої нижньої третини передпліччя, травматичний шок І ст.

До настання нещасного випадку призвів цілий ряд причин як технічного так і організаційного характеру.

Зокрема, деревообробне обладнання, яке експлуатується підприємством, має конструктивні недоліки, машини, устаткування, технологічні процеси придбані за кордоном допущені в експлуатацію без проведення експертизи на відповідність їх нормативно-правовим актам з охорони праці; відсутні захисні огородження рухомих частин деревообробного обладнання.

Відео дня

До виконання робіт залучаються працівники, які не мають відповідної професійної підготовки за професією «верстатник». До виконання робіт підвищеної небезпеки на деревообробних верстатах допускаються працівники без навчання та перевірки знань відповідних нормативно-правових актів з охорони праці.

Також на підприємстві відсутня система управління охороною праці; не отримано дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки; з працівниками не проводиться вступний, первинний та повторні інструктажі з охорони праці та інші.

Комісією встановлено й відповідальну особу – якою є директор ТОВ «Інтервуд ЛТД» Кабул Озан, який не забезпечив належну організацію безпечного виробництва, що призвело до травмування працівника.

У зв’язку із виявленням грубих порушень, що створюють загрозу життю і здоров’ю працівників, територіальним управлінням направлено позов до адміністративного суду щодо заборони експлуатації обладнання, що працює з порушеннями.

Комісією запропоновано керівнику запропоновано усунути наявні порушення нормативно-правових актів з охорони праці та вжити всіх необхідних заходів щодо профілактики виробничого травматизму.

За повідомленням Територіального управління Держгірпромнагляду в Житомирській області

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up