Будівля Верховної Ради і досі сповнена неприбраних символів радянської епохи

Будівля Верховної Ради і досі сповнена неприбраних символів радянської епохи
Як повідомляла газета «20 хвилин», у четвер, 19-го лютого, у Житомирі демонтували герб СРСР, який був розташований на фасаді будівлі "Укоопспілки". Однак не всі герби часів радянської України прибрані з ключових державних установ.

Варто відмітити, що у процесі зняття зображення серпа й молота з житомирського будинку облспоживспілки кожен знайшов щось своє. Для когось це - марна трата часу й грошей, для других - шлях для піару, для третіх - радість, що не буде "свастики". Інформація для третіх: у селищі Жовтневому Лугинського району досі є пам'ятник Леніну.

Принагідно хочеться згадати, що внутрішній орнамент Верховної Ради України просто таки перенасичений залишками часів, коли Україна входила до складу СРСР. Не дивлячись на офіційно вкрай патріотичну більшість народних депутатів нового складу ВР, прибрати неактуальні і навіть інформаційно небезпечні символи зі стін Ради руки не доходять. 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (4)
  • Анонім

    В условиях сложившейся политической и экономической ситуации считаю, что на данном этапе не целесообразно давать подобную информацию, дабы не усугублять внутринациональное противостояние. Такие вопросы нужно решать после окончания войны, стабилизации курса валют. Когда наши потребности будут совпадать с нашими материальными возможностями... Когда поборем коррупцию во всех отраслях... Наведем порядок в медецине и образовании и т.д. Мое личное мнение, что символы советской эпохи - это не основная глобальная проблема.

    Анонім reply Анонім

    А якщо після війни України вже не буде? Символи звісно не основна проблема, однак коли я відвідував з робочим візитом ВР, то особисто мені дуже на голову вони давили. Не знаю як можна нормально думати, коли зі стін та стель на тебе дивляться речі, що символізують залежність України від Росії. Тим паче прибрати їх не так і складно. Так само як прибрати з інформаційного простору перенасичення російських серіалів. Людей спершу морально та ідеологічно підкорюють, а фізично в крайньому випадку. Насправді є багато тонких матерій, які пов"язані між собою. Корупція, відсутність патріотизму, ковтання тільки іноземних інформаційних продуктів.

    Ми не будемо прибирати в хаті, бо у нас проблеми з корупцією і низькі зарплати.

    Прибрати весь цей інформаційний семіотичний бруд реально не довго. Коли йде війна, то вона йде у всіх напрямках і ідеологічний далеко не останній. Кисльов же не дарма розпинається нести всяку х...

    Ви коли хочете покращити своє здоров"я, то  зазвичай намагаєтеся використати всі доступні засоби в комплексі. Режим дня виправити, здобути нормлаьний сон, правильно харчуватися і мати фізичні навантаження. Не можна уповати тільки на щось одне та ігнорувати інші складники одного цілого.

    Анонім reply Анонім

    Повторюсь, что этот вопрос - дело времени. На данном этапе подливать масла в огонь не нужно, иначе мы потеряем не толькоДонбасс, но и большую половинуУкраины. А вообще - взять бы и снести это здание бульдозерами вместе со всеми ублюдками, которые никак не могут понабивать свои карманы.
  • Анонім

    Краще б зайнялись чимось корисним - "небезпечною" ситуацією в економіці та в країні загалом, наприклад..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 У Коростишівській лікарні відкрили клініко-діагностичну лабораторію 12:20 На Звягельщині в ході побутової сварки 20-річний чоловік до смерті побив 41-річного односельця 12:00 У найближчі дні в Житомирі збережеться дощова і прохолодна погода 11:40 На півтори тисячі оштрафовано чоловіка, який спалював деревину в районі Соколовського кар’єру Від читача 12:56 У Житомирі відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 11:20 Арештований товар на майже 800 тис. грн передано ЗСУ 11:00 У Житомирській області чотири заклади охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому інфаркті міокарда 10:39 Гуманітарний Хаб "Житомир" відправляє медичну допомогу на Сумщину 10:20 17-річний парубок ошукав пенсіонерку з Коростеня на 900 доларів та 13 тисяч гривень, налякавши звісткою про ДТП з її дочкою 10:00 Понад 1,6 млрд грн виділила держава на фінансування партій за останні два роки 09:41 920 окупантів ліквідовані протягом доби 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 16 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 16 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:52 У Коордштабі відбулася онлайн-зустріч з об’єднанням родин бійців 46-ої окремої аеромобільної бригади 17:30 Лука Нетяга виборов бронзову нагороду на чемпіонаті світу з дзюдо 2024 17:00 Заховався на ніч у крамниці: на Житомирщині поліція охорони затримала причетного до крадіжок чоловіка 16:20 Холодно, вітряно, з дощем і мокрим снігом - погода на тиждень 16:00 Дві ДТП і чотири травмованих - у Брусилові і Тетерівці photo_camera 15:42 Захворюваність на грип і ковід зменшилась в порівнянні з попереднім тижнем на 10% 15:40 У Житомирі прибрали зелені зони та громадські простори photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up