Благодійний аукціон «Врятуємо героїв разом!» мав приголомшливий успіх

Благодійний аукціон «Врятуємо героїв разом!» мав   приголомшливий успіх
Вчора, 11 вересня о 16. 30 у виставковій залі «Будинку художників» відбувся благодійний аукціон «Врятуємо героїв разом!».Організаторами виступили: «Національна спілка художників України» в Житомирській області та благодійна організація «Матері майдану». На меті аукціону був збір коштів для тяжкопоранених вояків АТО.

Аукціон викликав неабиякий ажіотаж серед небайдужих громадян Житомирщини. Як розповідає Голова житомирського осередку НСХУ Василь Кондратюк,  «Національна спілка художників» є некомерційною організацією , тож аукціони, заради власного збагачення не проводять. Єдиним випадком, який буквально «змусив» провести аукціон у стінах виставкового залу ЖООНСХУ, був випадок затоплення виставкового приміщення, через недбалість «Теплокомун-енерго». Тоді майстри, буквально рятували художні твори від цілковитого руйнування.

На цьогорічному благодійному аукціоні було представлено 36 робіт відомих художників та скульпторів  Житомирщини. Мінімальна стартова ціна лотів не перевищувала 100 гривень, максимальна – 1500 гривень.

Відео дня

Найбільше коштів принесла картина «…з побажанням миру», написана першим митцем незалежної України, який отримав найвищу в галузі образотворчого мистецтва премію ім.. Т.Г. Шевченка, ветерана Великої Вітчизняної війни Миколи Максименка. В сумі за картину отримали 40 тисяч гривень, адже депутат Житомирської міської ради Володимир Кропивницький, який придбав картину за 25 тисяч гривень, дізнався, що у залі було ще чимало бажаючих  придбати саме цю картину, виставив картину на продаж вже від власного імені. Під час повторного торгу за картину виклали 15 тисяч гривень.

Свій вчинок Володимир Кропивницький пояснює тим, що сам має родичів, які на даний час воюють в зоні АТО і намагається всіляко допомогти людям, які перебувають у аналогічній ситуації. Розповідає, що не мав на меті придбати саме цю картину, бо у мистецтві розуміється мало, просто хотів допомогти хлопцям, яким ця допомога конче необхідна.

Загалом під час аукціону було зібрано 72 900 гривень. Як розповідає ведучий аукціону, професор Житомирського державного університеті ім. Івана Франка  Володимир Шинкарук, за його пам`яті, навіть аукціон «Стародавньої книги», ведучим якого він був ще у 80-тих роках, не мав такого успіху за кількістю відвідувачів, масштабів розголосу  та прибутковості.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
13:03 Робота є: 14 підприємств Житомирщини шукають верстатників 12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up