Бердичівського футболіста запрошують грати у футбол до Швеції

Бердичівського футболіста запрошують грати у футбол до Швеції
Бердичівські футболісти не досить часто їдуть грати за межі України. Найчастіше за межами України грав Антон Лисюк – у Молдові, Росії, Узбекистані та Словаччині. Нещодавно дізнався про те, що ще один бердичівлянин грає у футбол за межами України. У Швеції до недавнього часу виступав талановитий бердичівський воротар Дмитро Ульченко, який захищав воротар клубу ІФК «Тімро», що виступає у третьому дивізіоні Чемпіонату Швеції.

Дмитро Ульченко не є першим футболістом з Бердичева, що грав у Швеції.Раніше у другому дивізіоні Чемпіонату Швеції за команду «ФріскаВілья» виступав ще один бердичівський футболіст і також воротар  - Роман Бальчос.

Нам  вдалось зустрітись з Дмитром Ульченком та познайомити його ближче з читачами.

Розкажи нашим читачам трохи про себе: де народився, де вчився, коли виникло бажання почати займатись футболом?

Відео дня

Я народився у місті Бердичеві та навчався в ЗОШ №12, що на Червоній Горі. Бажання займатись футболом виникло ще в дитинстві. Приблизно в 6 років батько привів мене до футбольної секції. Моїм першим тренером була видатна людина нашого міста - Копитко Леонід Степанович.

Дмитре, твій батько Олександр Ульченко у минулому футболіст і також воротар, відразу вирішив що також станеш воротарем?

Так, мій батько дійсно у минулому футболіст та воротар, але я не відразу вирішив грати у воротах. Спершу , як і будь-якій дитині, мені подобалося грати та забивати голи. Тому перший рік своїх занять - був польовим гравцем. Але згодом , дивлячись як грає батько у воротах я вирішив теж спробувати. І мене зацікавило вже не забивати голи, а ловити м’ячі. І тому , після цього , я вирішив бути воротарем та бути схожим на свого батька.

Як проходили перші кроки у футболі?

Я не можу сказати , що мені було важко на тренуваннях. Розумів , що кожне тренування , кожне заняття є дуже важливим. Я намагався швидко вчитися і у цьому мені допомагали хлопці по команді та тренер. І дійсно, мій перший тренер приділяв мені велику увагу , за що я йому і безмежно вдячний. У той період мені особливо подобалося їздити на змагання , це давало мені незабутні враження.

Розкажи про свою футбольну кар’єру, за які команди виступав?

Як я вже зазначав свої перші кроки у футболі я робив разом з групою Копитка Леоніда Степановича. Під його керівництвом я займався 2 роки. Але то була група старша за віком і у віці 8 років я перейшов до групи 1992 року народження. Команда тоді називалася "Бердичів-Євроспорт". Разом з цією командою я був 4 роки. Потім у віці 12 років я перейшов до клубу СК "Олімпієць" з Житомира та займався в цьому клубі до 18 років. Також виступав за такі команди як: "Інфолайн-Поділля"  Козятин в чемпіонаті ДЮФЛУ в 1й лізі; ФК "Полісся" Житомир в чемпіонаті ДЮФЛУ у Вищій лізі (Юніори). У більш дорослому віці виступав за команди : ФК"Горизонт" з Козятина ( Чемпіонат Вінницької області), ФК "Ретро " (Ватутіне, Черкаська область), грав за них в Чемпіонаті України серед аматорських команд, ФК"Енергія" з  Романова  та ІФК " Тімро" (Швеція, 3-їй дивізіон).

Останнім часом ти грав у Швеції. Як туди потрапив і як там грав?

До Швеції я потрапив завдяки клубу СК" Олімпієць" з Житомира та його президенту Клименку Денису Юрійовичу. Кожного року цей дитячо-юнацький спортивний клуб їздить на багато різних футбольних турнірів до різних країн Європи. Швеція стала однією із таких країн. До Швеції цей клуб їздить кожного року з різними віковими групами. Одного року  група 1992 року народження СК" Олімпієць" за яку я виступав виграла ті змагання і мені було вручено звання Кращого голкіпера турніру. З того моменту і почалися перші перемовини про мій приїзд до Швеції. У минулому році  у вересні я спочатку поїхав туди на 1 місяць на стажування до команди (перегляд), а вже цього року у січні отримав запрошення звідти та підписав контракт. У клубі ІФК"Тімро" зіграв декілька товариських зустрічей у період підготовчого збору команди до Чемпіонату,  також зіграв 5 офіційних матчів у складі першої команди у Чемпіонаті Швеції в 3-му дивізіоні та 4 матчі провів у складі дублю ІФК"Тімро".

Чим займаєшся зараз? Чи є плани щодо продовження футбольної кар’єри?

На даний момент я готуюся до весілля зі своєю коханою дівчиною Юлією. І зараз вся моя увага приділяється саме цьому. Звичайно є плани щодо продовження футбольної кар’єри. Хотілося б продовжити грати на теренах рідної України, але всетаки є думки про повернення до Швеції. У майбутньому буде видно, як воно буде насправді. Головне на даний момент, щоб над нашою країною було мирне небо.

За матеріалами Ріо Бердичів.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Житомирські діти влітку зможуть відпочити у пришкільних і денних таборах, різнопрофільних загонах 17:27 На Житомирщині відбулося підписання договору про партнерство між ЮНІСЕФ з одинадцятьма територіальними громадами. ВІДЕО 17:00 На Житомирщині завтра прогнозують сильні дощі 16:40 Віталій Бунечко: Продовжуємо допомагати нашим захисникам Від читача 20:15 Вчитель з Житомира переміг у премії “Ранкові зорі” 16:22 Біля Гуйви - ДТП з потерпілими, рух ускладнено photo_camera 16:20 За січень-березень 2024 року доходи обласного бюджету склали більше 430 млн грн 16:00 Нагостювався на 80 тисяч гривень: у Волицькій громаді під час гостин обікрали чоловіка 15:40 Житомирські рятувальники отримали гуманітарну допомогу від благодійників 15:21 З 1 квітня перерахують пенсії працюючим пенсіонерам 15:00 На "варшавці" дорожники ремонтують бар’єрне огородження photo_camera 14:41 Житомир і ще 13 обласних центрів стали «частково прозорими» у 2023 році — Transparency International Ukraine 14:20 Спортсмени Житомирщини стали переможцями чемпіонату України з вільної боротьби серед юніорів та юніорок photo_camera 14:00 За підтримки EU4Business для підприємців проведуть воркшопи щодо роботи з ШІ та автоматизації бізнесу 12:41 Військовослужбовцям 95 бригади, що отримали важкі поранення під час захисту України, вручили медалі Міноборони photo_camera 12:19 У Житомирі оголошено набір на безоплатний курс бізнес-школи 12:00 Перед судом постане 39-річний чоловік, який завдав 12 ран сусідові по кімнаті в селі Никонівка на Бердичівщині 11:40 У Житомирі відбудеться благодійний концерт «Птахи надії» play_circle_filled 11:18 Завершилась ідентифікація пенсіонерів-ВПО: майже 213 тис. осіб успішно пройшли перевірку 11:01 Минулоріч засуджено 80% зрадників та колаборантів з розглянутих справ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up