Анжеліка Рудницька присвятила благодійну виставку в Житомирі тим, хто загинув в АТО

Анжеліка Рудницька присвятила благодійну виставку в Житомирі тим, хто загинув в АТО
У середу, 29-го квітня, у Житомирі відкрилася благодійна виставка художниці, співачки і громадського діяча Анжеліки Рудницької. Експозицію «Еволюція нескінченності» розмістили в приміщенні «Львівської майстерні шоколаду».

Виставку художниця присвятила усім, хто загинув за Україну. Організатори заходу поставили скриньку для благодійних внесків. Усі гроші отримані від продажу листівок та каталогів письменниці, будуть передані у київський госпіталь.

Для художниці це болюча тема тому, що у липні минулого року під Луганськом героїчно загинув її рідний дядько, 46-ти річний Олег Михайлов. Своєю смертю він дав можливість своїм побратимам відступити, коли ті потрапили у засідку.

«Коли людину тема війни не торкається особисто, то вона продовжує жити звичайним життям так ніби нічого не сталося. Однак ці рани та шрами торкаються кожного з нас. Для мене Україна не ділиться на Схід та Захід. Якщо десь в Україні погано, то мені теж погано, бо я частина цієї країни», - розповідає  Анжеліка Рудницька

Відео дня

Також у ході розмови Анжеліка поділилася своїми роздумами про мистецтво і людей які надихають.

«Дерево одне з моїх улюблених образів тому, що якщо Ви цікавилися коли-небудь українськими традиціями, то Ви знаєте про дерево життя. Воно в нашій українській символіці є символом незнищеності, а також роду, який у свою чергу є символом сили. І ще багато-багато різних символів ще воно у собі вміщає тому, що це такий складний синкретичний образ.

Чому дерево-птах спитаєте Ви?

 А тому, що коли я весь час думала про те, що якщо людина не може ходити, то може літати. Нічого не може стримати людини у її бажання рухатися, у її бажанні творити, жити. Можна просто лінуватися і опускати рука, а можна боротися. Тому я люблю тих людей, які борються, які щось роблять. Я не маю на увазі борються тільки ідеться про революції, війни. Боротися у цьому житті доводиться і з хворобами, з власною лінню, із власними комплексами. Є безліч усіляких речей з якими можна і треба боротися. Наприклад з байдужістю, корупцією. Головне не розчаровуватися, не опускати руки і пам’ятати, що саме тоді коли немає сил іти, потрібно підіймати очі в гору і дивитися в небо. Ідеал не валяється під ногами», - пояснює художниця.

Побачити виставку можна буде до 12 травня у «Львівській майстерні шоколаду» (майдан Перемоги, 7/8). Організаторами виступають Асоціація благодійників України та Житомирська міська дитяча громадська організація «Все робимо самі». Кожен, хто бажає долучитися до збору коштів, зможе придбати листівку чи каталог, або кинути гроші у скриньку.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Малюнки нибі-то дитячи.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням 11:00 За участю прокурорів Бердичівської окружної прокуратури на потреби ЗСУ передано боєприпаси, вилучені у межах кримінального провадження 10:41 У Житомирі викрили мережу підпільних казино з десятками мільйонів прибутку photo_camera 10:20 Житомирська ОВА відреагувала на ситуацію з фінансуванням театрів 10:00 Знову перенесли судове засідання по справі Романа Кучера 09:41 ЗСУ ліквідували ще 880 окупантів 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 24 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 24 квітня: все про цей день, прикмети, іменини і погода у Житомирі 18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up