25 квітня в Історії

25 квітня в Історії
Усі відомі події 25 квітня, від найдавніших до сьогоднішніх.

У 1507 році німецький картограф і географ Мартін Вальдземюллер назвав новий, недавно відкритий континент Америкою на честь Амеріго Веспуччі, дослідника Нового Світу. Вальдземюллер надрукував тисячу примірників карт світу з назвою "Америка" поверх нового континенту.

1719 рік — у Лондоні вийшов друком роман Даніеля Дефо "Життя й дивовижні пригоди Робінзона Крузо". Робінзон Крузо —моряк з Йорка, який прожив двадцять років у повній самотності на острові біля берегів Америки, біля гирла річки Оріноко, куди його викинуло після корабельної аварії, під час якої весь екіпаж корабля, окрім нього, загинув; із викладом його несподіваного звільнення піратами; описані ним самим.

1792-й — перше застосування у Парижі перед ратушею гільйотини як знаряддя страти. Тоді вона називалася "лузеттою", а першою жертвою став розбійник Ніколя Жак Пелетьє.

Відео дня

1901 року першим американським штатом, де запровадили автомобільні номери, став Нью-Йорк.

В 1953-му — в журналі "Nature" опублікували статті англійських вчених Френсіса Кріка та Джеймса Ватсона про створення моделі просторової структури ДНК.

У 1954 році американський дослідницький центр компанії "Белл телефон" оголосив про створення сонячних батарей.

1964-го в білоруському колгоспі корова народила сім телят (світовий рекорд).

1994 року — указом президента України було створено Національну раду з питань телебачення і радіомовлення. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення є конституційним, постійно діючим колегіальним органом, метою діяльності якого є нагляд за дотриманням законів України у сфері телерадіомовлення. Національна рада складається з восьми осіб.

В 2007-му в Москві на Новодєвічому цвинтарі поховали першого президента Росії Бориса Єльцина.

25 квітня народилися:

У 1928 році — Юрій Яковлєв, російський радянський актор театру й кіно ("Гусарська балада", "Іван Васильович змінює професію",  "Іронія долі..."). 1940 рік — Аль Пачіно, американський актор театру й кіно. Лауреат премії "Оскар" (1993 року , за фільм "Запах жінки"). Також здобував "Еммі", "Золотий глобус", "Тоні". Одна з головних ролей – Майкл Корлеоне в епопеї "Хрещений батько".

1946 року народився Володимир Жириновський, російський політик і бізнесмен. Засновник і голова Ліберально-демократичної партії Росії, заступник голови Держдуми РФ, багаторазовий кандидат у президенти. У 1949-му народився Домінік Стросс-Кан, голова Міжнародного валютного фонду (з 2007 року).

1971 рік — Крістіна Орбакайте, російська поп-співачка, акторка, Дочка Алли Пугачової. Орбакайте була в цивільному шлюбі з Володимиром Пресняковим  та Русланом Байсаровим, від яких має по сину. В даний час одружена з бізнесменом Михайлом Земцовим, американцем, російського походження. У Крістіни двоє дітей — Никіта (1991 року) та Дені (1998 року народження).

У 1983 році народився Олег Гусєв, український футболіст.
 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up