ЖДУ ім. І. Франка прийняв 5 тисяч заяв на вступ до ВНЗ

ЖДУ ім. І. Франка прийняв 5 тисяч заяв на вступ до ВНЗ
Перший тиждень вступної кампанії-2014 показав, що у ЖДУ імені Івана Франка від абітурієнтів на денну форму навчання встигли прийняти приблизно 5 тисяч заяв.

«На сьогодні до Житомирського державного університету імені Івана Франка за усіма освітньо-кваліфікаційними рівнями – бакалавр, спеціаліст і магістр – подано близько 8 тисяч заяв. На денну форму навчання освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр кількість заяв – близько п’яти тисяч. Значна частина з них, це електронні заяви, що відповідно дало змогу зменшити черги у приймальній комісії. Значна частина абітурієнтів скористалася і користується саме цією можливістю подачі заяв. Найбільша кількість електронних заяв надходить з 22.00 до 2 години ночі. Усі вони опрацьовуються вранці наступного дня. Якщо порівнювати роботу приймальної комісії з минулим роком, то за тиждень роботи приймальної комісії кількість заяв значно більша. Але це можна пояснити скороченням терміну подачі документів. Плануємо вийти на ту кількість заяв, що й минулого року. Тим більше, що кількість випускників по Житомирській області приблизно така ж сама. Слід відмітити, що значна кількість цього року осіб з пільгами. Скоріш за все тут працює соціальний фактор, оскільки ці діти 1996-1997 року народження. А це не дуже добрі роки в соціально-економічному плані для нашої країни. Багато дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, кинутих дітей, тобто тих, які потребують турботи держави. Сім осіб-пільговиків - діти шахтарів. Діти, батьки яких мають стаж підземних робіт більше ніж 15 років, користуються пільгами. Такі абітурієнти подавали документи і, думаю, будуть подавати. Але сказати, що це має масовий характер не можна», - каже відповідальний секретар приймальної комісії Житомирського державного університету імені Івана Франка Володимир Чумак.

Також відповідальний секретар приймальної комісії ЖДУ імені Івана Франка зазначає, що у спеціалістів та магістрів продовжуються іспити. З 24 липня університет, відповідно до правил прийому, почне публікувати рейтингові списки і списки рекомендованих до зарахування. Тоді розпочнеться безпосереднє заповнення місць державного замовлення на освітньо-кваліфікаційні рівні спеціаліст і магістр. І після цього будуть прийматися документи від осіб, які будуть претендувати на контрактну форму навчання.

Абітурієнти та їхні батьки мають змогу постійно слідкувати за конкурсною ситуацією та динамікою надходження заяв на ОКР «Бакалавр» на офіційному сайті ЖДУ імені Івана Франка у рубриці «Абітурієнтам».

Відео дня

За повідомленням сайту ЖДУ ім. І. Франка.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up