У Житомирі завершилася освітня муніципальна програма «Школа місцевого самоврядування»

У Житомирі завершилася освітня муніципальна програма «Школа місцевого самоврядування»
У вівторок, 25-го листопада, у сесійній залі Житомирської міської ради відбулося урочисте засідання з нагоди закриття ХХІІ сесії Муніципальної освітньої програми для молоді «Школа місцевого самоврядування».

Участь в Школі взяли 124 слухачів, а 99 найбільш активних стали випускниками цьогорічного курсу та отримали сертифікати про успішне закінчення навчальної програми.

Привітати випускників прийшли заступник міського голови Олександр Бочковський, автор програми «Школа місцевого самоврядування» Олег Данилейко та начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

«Мені приємно, що випускників стає все більше і більше з кожним роком. І майже всі доходять до фінішу, до своєї мети. Я постійно повторюю: не треба жити в Житомирі, треба жити Житомиром. Переконаний, що більшість випускників буде жити нашим містом. Але насамперед його треба полюбити, а вже потім розвивати», - звернувся до випускників О. Бочковський.

Відео дня

Цього року сертифікати успішності «Школи місцевого самоврядування» отримали студенти та учні навчальних закладів: Житомирського державного технологічного університету, Житомирського державного університету ім. Івана Франка, ЗОШ І-ІІІ ступенів, Національного державного агроекологічного університету, Житомирського кооперативного коледжу бізнесу та права, Житомирської філії Київського інституту бізнесу та технологій, Львівського національного університету ім. Івана Франка, Житомирського торговельно-економічного коледжу, Житомирського фармацевтичного коледжу, Житомирського автодорожнього коледжу та Житомирського будівельного технікуму державного вищого навчального закладу «Державний агроекологічний університет».

На останнє випускне заняття до студентів завітав відомий краєзнавець Георгій Мокрицький. Він привітав молодь із закінченням навчання та зауважив, що саме вони є майбутнім Житомирщини та майбутнім України. Г. Мокрицький запропонував випускникам переглянути один із своїх останніх фільмів «Михайлівська. Душа Житомира».

За роки діяльності освітньої програми, сертифікати про успішне закінчення навчання отримало 1 тис. 995 слухачів. Школа успішно функціонує 14 років.

Муніципальна програма «Школа місцевого самоврядування» діє з 2001 року та спрямована на підвищення рівня обізнаності молоді в питаннях місцевого самоврядування. Мета програми – активізація молодіжної муніципальної політики з подальшим залученням молоді до практичної політики самоврядування.

За повідомленням Житомирської міської ради

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up