«Перший дзвоник» звучатиме для житомирян у новому форматі

«Перший дзвоник» звучатиме для житомирян у новому форматі

Після оголошення результатів конкурсу на кращий сценарій проведення свята до 1 вересня думки батьків і вчителів розділились. У соцмережах мережах обговорюють доцільність проведення свята «першого дзвоника».

 

Про «сюрпризи», що чекають на першачків на їх першому незабутньому святі, дізнавалися журналісти «20 хвилин».

Як зауважив заступник міського голови Матвій Хренов, голосування за запропоновані сценарії (їх було всього 12) відбувалося «наосліп». У результаті переміг сценарій від ЗОШ №28, який набрав 6 голосів з 10, друге місце поділили між собою ідеї ЗОШ №5 та гімназії №3, які отримали по 5 голосів.

«По-перше, у сценарії, що переміг, повністю змінена логіка проведення “лінійки”. Першачку приділено максимум уваги, і йому буде цікаво те, що відбуватиметься. По-друге, першокласника готують до того, що його завданням буде здобуття знань та навичок. Це саме те, про що говорить нова школа і нова концепція. По-третє, це повністю змінює формат від лінійки до ігрової форми», розповів заступник мера.

Відео дня

Думки житомирян з цього приводу, як водиться, розділилися. Знайшлися і прихильники таких свят, і противники. Ми звернулися до одного з членів журі за коментарем про проведення саме цього свята.

Як розповіла завідувач науково-методичного центру і член журі Тетяна Мяновська, щодо переможця в неї було своє бачення.

«Я віддала голос за 3 гімназію, тому що там спрямування проведення свята по часу до 30 хвилин. У цій школі повністю виконані атрибути використання державних символів, зосередженість на дитині, на першокласниках та майбутніх випускниках», – поділилась Мяновська.

Вона додала, що їй до вподоби форма 28 школи, але вони не представили сценарій. Проте знаючи цю школу, може сказати, що там завжди відбувається гарне дійство, батьки під рушниками заводять дітей до школи.

У 5 школі представили свято першокласника. Це окрема програма для перших класів, на кожній із шести станцій дитина отримує якісь знання (знайомиться з предметом або з тим, що буде в школі) і отримує після всього подяку або подарунок як мотивацію до навчання. Навчальні заклади, що отримали перемогу, мали зовсім різні підходи до свята.

Коментарі щодо сценарію-переможця розділилися, але перед цим говорилося, що подати свій ідеальний сценарій, дати свою пропозицію і бачення міг кожен. Дехто з батьків вважає, що саме цей сценарій містить багато традицій. Житомиряни, здається, і люблять традиції українського народу, нашого міста, кожної сім’ї, але коли мова заходить про дитячі свята, то ця ментальність чомусь кудись подівається.

«Якщо ми говоримо, що захід буде тривати 20-30 хвилин, то це якраз та норма,  коли дитина може прикути свою увагу до події, яка відбувається перед нею. У такому разі в все буде добре», – запевнила Тетяна Мяновська.

Марина Михальчук

 
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up